Читайте нас в соціальних мережах

Юлія Тимошенко: Україна вистоїть!

Середа, 23 лютого 2022 18:55
Верховна Рада підтримала ініціативу «Батьківщини» щодо зняття обмежень на фінансування армії.

Про це повідомила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу.

Йдеться про законопроєкт №7100, який було ухвалено в першому читанні та в цілому голосами 347 народних депутатів.

«Україна мусить покладатися на себе. І насамперед нашою силою, нашою надією, нашим захистом є наша славна армія, наші Збройні сили. Відтепер обмежень по фінансуванню української армії, ЗСУ та системи оборони існувати не буде», – наголосила Юлія Тимошенко.

Ці обмеження, за її словами, були усунуті розробленим командою «Батьківщини» законопроєктом №7100, який напередодні підписали всі лідери фракцій. Документ дозволить суттєво посилити українську армію, надавши пріоритет у її фінансуванні.

«Наша команда запропонувала шлях, який ще ніколи не використовувався в Україні, але він дасть поштовх до вирішення питання. На період військової агресії ухвалений закон передбачає, що всі 100% казначейського рахунку, всі 100% доходів бюджету перебувають у розпорядженні уряду, і він зможе своїм рішенням виділити необхідні на оборону й армію кошти», – пояснила лідерка «Батьківщини».

Також вона додала, що 355 нардепів підтримали пропозицію щодо невідкладного підписання законопроєкту №7100 Головою Верховної Ради та направлення на підпис президенту.

«Це перший крок, який ми зараз зробили, і будемо надалі робити, щоб запрацював наш військово-промисловий комплекс, і країна відчула, що наші Збройні сили посилюються щодня», запевнила Юлія Тимошенко.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ