Читайте нас в соціальних мережах

Ігор Побер: Дипломат має завжди робити виважені заяви щодо курсу держави, яку представляє

Вівторок, 15 лютого 2022 10:59
Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО, якщо її до цього змусять обставини.

Такі заяви посла обговорили у прямому ефірі каналу «UkrLiv» за участі народного депутата VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігоря Побера.

– Інша справа, якби таке сказав я, політик, чи мої колеги. Ми б поговорили і розійшлися. Але це заяви професійного дипломата. Він має зважувати кожне слово перед тим, як сказати. Є два варіанти. Перший – пан Пристайко, мабуть, справді сказав те, що думав, але потім отримав «наганяй» з Офісу президента та Міністерства закордонних справ. Другий варіант – зробили вкид, щоб побачити, якою буде реакція. Професійні дипломати мають говорити словами дипломатії. Курс до НАТО закріплений у нашій Конституції, тому Вадим Пристайко не мав права робити такі заяви,  зазначив Ігор Побер.

Політик також додав, що питання вступу до НАТО необхідно на деякий час відтермінувати.

–  Ми розуміємо, що найближчим часом не йтиме мова про прийом України до НАТО. Не розумію, чому вже пів року міністр закордонних справ та Офіс президента водять хороводи навколо НАТО. Давайте займатися розбудовою армії, наближенням до стандартів НАТО, а тоді, коли прийде час, нас туди покличуть, – підкреслив Ігор Побер.  

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ