Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: Наразі «монобільшість» у Раді вже й не така «моно»

Вівторок, 08 лютого 2022 18:45
Чимало законопроєктів щодо покращення життя українців не потрапляють у сесійну залу через нестачу політичної волі у «слуг народу».

Про це заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк у прямому ефірі каналу «Україна 24».

– У Верховній Раді України і серед народних депутатів, і серед працівників апарату зараз дійсно багато хворих на коронавірус. Тому ці півтора тижні ми працюємо у режимі засідань в комітетах. Так, за цей час відбулося вже два засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Однак прикро констатувати, що ті проекти законів, які пропонує «Батьківщина» та інші опозиційні фракції, до сесійної зали не потрапляють. Натомість законодавчі ініціативи щодо другого рівня пенсійної реформи, оподаткування тих, хто працює з дому, «слуги» підтримують чи не одноголосно,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Політик підкреслив, що керівництву парламенту не вистачає політичної волі, аби виносити на розгляд питання, які можуть об'єднати сесійну залу.

– Наразі «монобільшість» у Раді вже й не така «моно». У них існують проблеми з пошуком голосів на певні принципові для них законопроєкти. Є законодавчі ініціативи, які можуть об'єднати сесійну залу, але керівництво парламенту через брак політичної волі цього не робить. Винесіть питання про додаткові кошти на збільшення запалати військовим. Переконаний, що 300 голосів знайдеться. Соціальний законопроєкт щодо підвищення пенсій військовим майже два роки лежить в сесійній залі. Для доріг 200 мільярдів знаходять, а 6 мільярдів для підвищення пенсійного забезпечення немає. Хоч «Батьківщина» пропонує реальні кроки, де брати ці гроші, – розповів Михайло Цимбалюк. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ