Читайте нас в соціальних мережах

"Більшість владних законопроєктів стосуються політичного популізму, а не реального покращення добробуту громадян", – Михайло Цимбалюк

Середа, 05 січня 2022 13:10
У новому році монобільшість у Верховній Раді України форсуватиме проект закону про економічний паспорт українця, оскільки це є частиною передвиборчої обіцянки президента. Насправді ж цей законопроект – популістичний.

На цьому наголосив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк.

– На мою думку, ідея економічного паспорта українця є політичною. Я подав альтернативний законопроєкт. Чимало таких ініціатив влади так і залишилися пустими обіцянками – закон про СБУ, який з весни чекає другого читання; закон про пенсійне забезпечення військовослужбовців; закон про столицю, який, на мою думку, є прямим наступом на місцеве самоврядування. Більшість ініціатив монобільшості є політичним популізмом, а не реальними кроками для покращення добробуту наших громадян,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик також зауважив, що у 2022 році українців чекає багато викликів, адже з січня дорожчають комунальні послуги та продукти харчування.

– Влада зумисно не хоче піднімати прожитковий мінімум, бо до нього прив’язано майже 50 різних соціальних виплат. За мінімальну пенсію 1900 гривень прожити нереально. Влада мислить не по-державницьки. Вони бояться дати людям додаткові кошти, але ці гроші громадяни понесуть на ринки, в крамниці, таким чином запустять додаткові економічні процеси. Так працюють усі європейські держави,  пояснив Михайло Цимбалюк. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ