Читайте нас в соціальних мережах

«Готуйтеся, бо війна буде стосуватися всіх і кожного», – тернопільський військовий Іван Фрадинський (відео)

Середа, 08 травня 2024 15:41
У новому випуску авторського проєкту «Тернополяни» поспілкувалися з командиром відділення взводу важких кулеметів, молодшим сержантом ЗСУ Іваном Фрадинським.

Повномасштабне вторгнення рф застало його у Києві. Саме там тернополянин став до бою за Україну. Вже понад 800 днів від мужньо боронить рідну землю.

Іван Фрадинський нагороджений Золотим Хрестом Головнокомандувача ЗСУ  Залужного, Хрестом «Військова честь» і президентською медаллю «За оборону України».

Про роль піхоти у війні, іноземну допомогу, мобілізацію та демобілізацію військовий розповів «Тернополянам».

– Війна внесла свої корективи. Зараз всі ми – піхотинці, кожен повинен бути в окопах. Якщо люди не зайдуть в окопи, ніяка техніка їх не займе. Навіть бригади, які мають займатися штурмовими чи рейдовими діями, сидять в оборонних боях у траншеях, як і ми. У будь-якому випадку люди зайдуть на позиції, будуть відбуватися стрілецькі бої. Така природа цієї війни,  зазначив  Іван Фрадинський.

Він вважає, що до війни повинен готуватися кожен, аби вміти захистити рідну землю, коли настане його час.

– Що я можу сказати тим, хто розслабився? Нехай готуються,  бо війна буде стосуватися всіх і кожного. Якщо буде популяризація ухилянтського руху, це може призвести до зриву мобілізації. Ми, які зараз в окопах, закінчимося. Тоді ці люди будуть змушені прийняти від нас естафетну паличку. Але чи далеко вони забіжать з нею – їхня відповідальність. Коли ми пішли в армію, то не мали нічого, але знайшли зброю і стали до бою. А зараз люди мають можливість готуватися, вибирати собі підрозділ, специфікацію. В мене не  було вибору, чи я піду на дрони, чи в піхоту. Мені просто сказали: «тримай автомат, бо там ворог»,  наголосив Іван Фрадинський.

Більше – у відео.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ