Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська боксерка Олеся Крисюк: «Коли ти в ринзі, то страху не має бути місця»

Четвер, 23 вересня 2021 18:18
20-річна тернополянка Олеся Крисюк вже має у своєму доробку велику кількість титулів на всеукраїнських та міжнародних турнірах.

Вона є багаторазовою чемпіонкою України, учасницею Чемпіонатів Європи та світу, а цього літа на першості континенту до 22 років Олеся здобула «бронзу», пише сайт Федерації боксу України.  

Безперечно, вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України Олеся Крисюк (тренер Руслан Фірман) є однією з фавориток Чемпіонату України-2021 серед жінок у ваговій категорії до 81 кг. На змаганнях у Запоріжжі спортсменка з Тернополя виграла срібну нагороду.

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«З раннього дитинства я займалася боротьбою, але отримала травму ключиці, після чого лікарі порекомендували змінити вид спорту. Так склалося, що в моєму дворі жив однокласник моєї сестри. Він відвідував зал боксу. Я завжди його розпитувала про тренування. Після цього мій тато відвів мене в зал, я навіть запам’ятала точну дату – це було 14 лютого. Там якраз йшов тренувальний процес, займалися хлопці. Мені сподобалося! Почала тренуватися й сама. Швидко втягнулася в тренувальний процес. Дівчат, крім мене, не було. Було важко, але водночас і цікаво.

Далі були збори в Карпатах, триразові тренування. Було важко. Настільки, що не знала, де брати сили. Та все ж з кожним днем ставало легше. Дуже потужною була підтримка команди. Потім почалася підготовка до Чемпіонату України, на який ми не планували їхати. Справа в тому, що тренер на мене всерйоз не розраховував. Він думав, що я ходжу у зал просто так, у своє задоволення. Отримаю пару раз і йду собі (сміється). Але якось до залу завітав інший тренер. Побачив мене і запропонував підготувати до Чемпіонату України. Я від цього отримала таку шалену мотивацію, що за короткий час скинула десять кілограмів! Дуже мріяла зачепитися за медаль...

Згодом потрапила і до збірної, стала чемпіонкою України... Мені довго не вірилося, що все це відбувається насправді…»

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Моя мотивація – це перш за все прагнення до успіху та високих результатів у своїй діяльності. Коли здобуваю бажану перемогу, то отримую задоволення. В цей момент  розумію, що тренування проходять не дарма».

3. Ваше життєве кредо:

«Моє кредо – нічого не боятися, боротися з собою і ніколи не здаватися!»

4. Чи є місце страху в боксі?

«Страх – це захисна функція організму перед невідомим. Треба вчасно брати себе в руки, дати правильний імпульс тілу. Коли ти вже в ринзі, то страху не має бути місця. Є ціль, є робота, яку потрібно виконувати. Ти маєш зосередитись і довести, що ти сильніший, ніж твій страх».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Найважчий мій бій був у Рівному, коли розігрувалися путівки на Чемпіонат світу. Тоді у фіналі я боксувала проти представниці Харкова Альони Глущенко. Я виграла усі три раунди, виклавшись на повну, але рефері підняв руку Альоні. Тоді рішення суддів викликало обурення в залі. Також шокованим був і мій тренер. Втім, ми відстояли мою перемогу і вже через одну пару суддя-інформатор оголосив, що саме я здобула звитягу. Виявилося, що була технічна помилка і саме вона стала причиною невірного рішення. Згодом ми потрапили на чемпіонати Європи та світу. Втім, найважчим був саме той бій з Альоною».   

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це… 

«Ніколи не замислювалася над цим. Для мене кожна перемога є дуже цінною та важливою, вони усі – найкращі! Так само як і кожна медаль важка по-своєму…»

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Моя мета – це Олімпійські ігри! Хочу піднятися там на першу сходинку п’єдесталу і почути український гімн».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ