Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянка виготовляє натуральні солодощі, які спонукають назавжди відмовитися від магазинних

Середа, 24 квітня 2019 20:54
Натуральні цукерки та шоколад, які виготовляє тернополянка Вікторія Козлюк, – смачні та корисні, адже не нашкодять фігурі й самопочуттю, а тільки додадуть здоровя та гарного настрою.

Як розповіла умілиця, чималі переваги домашніх смаколиків вона відкрила для себе тоді, коли відмовилась від цукру.

—  Вісім місяців тому перестала вживати цукор, бо хотіла очистити організм, покращити стан шкіри. До того ж на той час і моїй дитині не можна було споживати рафінований цукор, якого є чимало в кондитерських магазинних виробах. Від такого цукру насправді можна отримати багато серйозних захворювань – серцеві, ожиріння, вимивання кальцію. Спробувала виготовити для себе трохи солодощів з натурального шоколаду й без цукру. Починала з найпростіших цукерок – змішувала кокос з фініками, ізюмом та іншими сухофруктами. Поступово відкривала для себе цікаві рецепти цукерок. Купляла терте какао, додавала до нього какао-масло, могла також поєднувати з тростиновим чи кокосовим цукром. Використовувала часом замінники цукру – клиновий сироп, але ні якому разі не рафінований білий, — поділилася пані Вікторія.

 Умілиця зазначила, що також закінчила курси з темперування шоколаду з кероб – стручкових плодів вічнозеленого ріжкового дерева, що росте в середземноморських країнах. У сирому вигляді цей продукт неїстівний, але якщо його в незрілому вигляді зривають і сушать на сонці, перетирають, він стає дуже солодким і смачним. Зовні кероб мало чим відрізняється від звичайного какао-порошку, однак за смаком він більш насичений і солодкий.

—  Щоб вийшов шоколад, потрібно кероб змішати з какао-маслом, темперувати при певній температурі на паровій бані. Потім треба поступово знижувати градус до готовності. Такий шоколад дуже хрусткий та корисний, до того ж набагато смачніший за магазинний. Його корисно їсти людям, які хворіють на цукровий діабет, годуючим мамам, алергікам. От у моєї бабусі діабет, то вона обожнює мій шоколад. Взагалі користі від натурального шоколаду дуже багато: дозволяє знизити кров'яний тиск; попереджає виникненню ракових хвороб; знижує в крові рівень шкідливого холестерину. У складі продукту є антиоксиданти, які корисні для роботи мозку, а так само серцево-судинної системи, нервової системи. В результаті вживання шоколаду стимулюється вироблення гормону ендорфіну – гормону щастя, —  розповіла жінка.

Тернополянка зазначила, що її цукерки, шоколад мають велике різноманіття натуральної смакоти – зелена гречка, кокос, фініки, сухі тропічні фрукти, цитрусові та багато іншого.

089.jpg

viber_image_2019-04-24__21.10.49.jpg

viber_image_2019-04-24__21.10.51.jpg

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ