Читайте нас в соціальних мережах

Неймовірно смачно та цілий букет вітамінів: мешканка Тернопілля готує пастилу на будь-який смак (фото)

Четвер, 28 березня 2019 19:15
Смакувати домашню пастилу від жительки Тернопілля Оксани Шипки – саме задоволення, адже ласощі жінки притягують найсмачнішими нотками – яблука, персика, сливи, ожини, чорниці, апельсину, ківі, банану, груші, гарбуза і навіть горіхів.

Вже протягом року жінка готує пастилу з натуральних дарів природи – овочів, фруктів та ягід. Як поділилася пані Оксана, її смаколики виготовлені без додавання цукру, тому містять у собі великий запас вітамінів.

—  Створення різноманітних кондитерських виробів – моє основне заняття, яке приносить чимало задоволення. За освітою я – інженер-технолог. Значну частину свого життя працюю в училищі, де навчають на кухарів, кондитерів, барменів, офіціантів. Так склалося, що кулінарія посідає вагому частину мого життя. Особливо мені подобається готувати домашні солодощі, які останнім часом стали доволі популярним смаколиком серед мешканців Тернопілля. Роблю зефір, домашні цукерки, пряники, торти, мармелад та пастилу. Щодо останніх ласощів, то це особливі солодощі, виготовлені  з пюре. Якщо проаналізувати, з яких складників зроблені солодкі продукти, які нам пропонують в магазинах, неприємно здивуєшся, скільки шкідливих для здоров’я інгредієнтів додають до товарів. Пастила – один із важливих корисних продуктів, який не тільки дуже смачний, але й зберігає всі поживні речовини та корисні властивості фруктів чи ягід. Окрім цього її особливо корисно вживати у піст, адже під час обмеження окремих продуктів у їжі натуральні ласощі відмінно збагатять організм вітамінами, — поділилася Оксана Шипка.

Умілиця зазначила, що в садах Почаївщини, де вона проживає, місцеві мешканці вирощують різноманіття фруктів – яблука, груші, сливи, смородину, агрус, шовковицю, виноград, лохину, малину, полуниці та інші, які – ідеальна складова для пастили.

Жінка підмітила, що на замовлення виготовляє пастилу спільно з іншою талановитою краянкою – Людмилою Процюк. Основою ласощів переважно є яблучне пюре, яке сушиться на спеціальному піддоні на пергаментному папері в духовці чи в спеціальній сушарці - дегідраторі. Окрему сировину потрібно додавати сирою.

Пані Оксана виготовляє смаколик, експериментуючи з поєднанням усіляких фруктів, ягід: яблука-сливи, яблука-груші, яблука-вишні, абрикоси-сливи та інше. Також може додавати до пастили мед, кокос, горіхи. Популярності набуває й гарбузова пастила.

— Ці солодощі – велике джерело вітамінів, мінеральних речовин, адже продукти не переробляються, а висушуються з мінімальною втратою корисних речовин. Найбільш значущими мінералами солодощі є калій і фосфор, що забезпечують здоров'я серцево-судинної системи. Важливо, що пастила не потребує додавання цукру, якого люди часом вживають забагато. Саме тому ласощі варто їсти як дітям, так і старшим людям, — додала пані Оксана.

53928424_828624414176853_5906488293029052416_n.jpg

54233786_828624447510183_8468960434311921664_n.jpg

56237539_2398568686828997_242104905588801536_n.jpg

55726292_366510324193746_2943696685471105024_n.jpg

55778943_423090031571962_4082881231102935040_n.jpg

55669567_830699473949623_7274020921050923008_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ