Читайте нас в соціальних мережах

Драйвово-нестримно та ніжно-романтично виступив гурт «Джевелін» у Тернополі (фото)

Четвер, 22 листопада 2018 16:25
Гурт «Джевелін» з новим альбомом  «Дивитися зірки» підкорював тернопільську публіку 21 листопада, підносячи для зали як енергійні «живі» пісні, так патріотичні, романтичні музичні твори.

Цілісність, природність, жвавість – такими словами насамперед хочеться охарактеризувати учасників тернопільського «Джевелін». Кожен музикант – неповторна особистість, яка творить, доповнює не тільки музикою, але й своєю енергією, різнобарвністю спонукає колег дихати в одному ритмі.

Кореспондентка «Тернополян» перед виступом поспілкувалася з  фронтменом та гітаристом гурту Назаром Видишом.

— Хто, окрім вас, входить до «Джевелін»?

— Наш гурт би не існував без ще трьох людей, які творять музику. Це – Назар Юник – клавішні, Валерій Ільків – бас-гітара, Олег Петришин – барабани. Я ж у складі «Джевелін» співаю, граю на гітарі, пишу пісні та інколи ходжу на репетиції (жартує). В юності вчився гри на фортепіано. На жаль, з цим музичним інструментом у мене нічого не склалося – не було тяги до навчання. Натомість згодом почав навчатися грі на гітарі. Чимало пісень, які почуєте від нас, виконані саме під гітару.

— Від ваших друзів чула, що презентація нового альбому – знакова подія для вас. Чи важко далася гурту підготовка до сьогоднішньої події?

— Презентація «Дивитися зірки» – дуже важлива подія як для нас, так і для наших друзів, знайомих. До цього ми готувалися два роки. Займалися суто альбомом, тому ніде не виступали. До того, як розпочали роботу над альбомом, організовували невеличкі концерти у Тернополі. Тож це наш перший виступ після дворічної тиші. Перед організацією концерту в Тернополі нам потрібно було вирішити чимало організаційних питань – обрання зали, налаштування звуку, світла, розстановка приладів. На жаль, зала в «Перемозі» була не облаштована до виступу, проте тут гарна акустика, атмосфера. Власне, ці етапи підготовки були справді найважчими, якщо врахувати всю роботу, яку ми зробили за роки підготовки.

— Які пісні переважають в альбомі «Дивитися зірки» ?

— Серед пісень з нового альбому – переважно романтичні, зустрічаються й соціального спрямування. Сама назва альбому «Дивитися зірки» має один із основних закликів – відійти від рутини, якою заповнені наші будні. Відійти і підняти голову догори, замилуватися зірками над головою. Зіркове небо у темну ніч невимовно романтичне, загадкове.

— Оскільки ви автор багатьох текстів, що вас насамперед надихає на писання пісень?

— На продукування нових пісень впливають насамперед емоції. Все, що відбувається в житті, може надихати. Це як події, так і люди, що поруч. Важливо лише, під яким кутом людина дивиться на ті чи інші речі. 

Спілкувалася Анна Семенків

IMG_5037.JPG

IMG_5010.JPG

IMG_5045.JPG

IMG_5022.JPG

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар