Читайте нас в соціальних мережах

У громаді на Тернопільщині вже прийняли бюджет на 2024 рік: левову частку виділили на ЗСУ та соцзахист

Вівторок, 12 грудня 2023 18:00
В одній з громад на Тернопільщині прийняли бюджет на 2024 рік - значну часнину коштів спрямували для потреб захисників та соціальний захист населення. 

Мова йде про Чортківську громаду. 

"На черговій сесії Чортківської міської ради депутати затвердили основний фінансовий документ громади на наступний рік – бюджет 2024. Попри те, що держава вилучила «військове» ПДФО з місцевих бюджетів (ще й заднім числом, із 1 жовтня цього року), у бюджеті Чортківської громади наступного року ми передбачаємо суттєві кошти на соціальний захист та підтримку військових. Понад 15 мільйонів гривень у 2024 році буде спрямовано для потреб ЗСУ та на соціальний захист населення", - відзначили у мерії. 

Так, для військових кошти передбачили у - програмі соціальної підтримки громадян «Турбота» (грошова допомога до знаменних дат, матеріальна (натуральна) допомога, придбання надгробних пам’ятників для загиблих воїнів Чортківської громади) – 3 млн 500 тис. грн та у програмі допомоги на лікування та реабілітацію військовослужбовців, які брали (беруть) участь у захисті України – 1 млн 500 тис. грн. 

Майже 5 млн гривень передбачено на територіальний центр соціального обслуговування Чорткова. допомога самотнім пенсіонерам, що перебувають під опікою територіального центру, надання продуктів першої необхідності, послуга соціального таксі – основні потреби, котрі забезпечують соціальні працівники територіального центру.

Ще 2 млн 110 тис. грн передбачено у бюджеті Чортківської громади на 2024 рік на фінансування діяльності міського комунального реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю «Дорога в життя», який цьогоріч переїхав у нове приміщення по вул. Ст. Бандери.

Решта на соціальні проекти. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар