Читайте нас в соціальних мережах

В Україні зіпсоване молоко переробляють на біопаливо

Неділя, 26 березня 2023 16:37
Зіпсоване молоко в Україні переробляють на біопаливо, щоб зробити процес виробництва більш свідомим.

Близько 90% протермінованої продукції йде на переробку. Решту – 10% відходів, які не можна переробити, відправляють на безпечне спалювання з виробленням теплової та електричної енергії, повідомили у Центрі управління відходами.

«Партнерство, яким ми справді пишаємося – це проєкт із компанією Данон Україна з утилізації молочної продукції. Вже понад 3 роки ми допомагаємо утилізовувати протерміновану молочну продукцію, а також її залишки, які неминуче утворюються у процесі виробництва. А з 2022 року компанія також почала передавати нам на утилізацію протерміноване дитяче харчування, - зазначили у ЦУВ. – Ми завжди готові запропонувати нові рішення щодо утилізації, які дають змогу компаніям зменшити кількість відходів та зробити процес виробництва більш свідомим».

У Центрі управління відходами розповіли детальніше як відбувається процес утилізації.

«Спершу відділяємо молочні залишки від пакування, збираємо їх в спеціальні ємності й доправляємо на біогазову станцію, де молочні продукти перетворюються на біогаз шляхом анаеробного розпаду. Пакування сортуємо за типом матеріалу: папір, фольга, пластик, тетрапак. Далі здійснюється більш глибоке сортування за видами пластику та паперу», - поділилися у ЦУВ.

Пакування, придатне для подальшої переробки, очищують від решток молочної продукції у спеціально облаштованих мийних машинах. Цей процес проходить без застосування хімічних речовин, оскільки всі стоки, отримані в процесі мийки, також доправляють на біогазову станцію.

Очищені таким чином матеріали стають вторинною сировиною, з якої переробні підприємства України виготовляють нові товари.

«У результаті, близько 90% протермінованої продукції йде на переробку. Решту 10% відходів, які не можна переробити, ми передаємо на безпечне спалювання з виробленням теплової та електричної енергії, - поділилися у ЦУВ. – Ми залюбки розробимо індивідуальну пропозицію щодо утилізації відходів для вашого бізнесу та готові працювати навіть із найбільш нестандартними запитами».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ