Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільську область переїхали 60 підприємств із зони бойових дій

П'ятниця, 26 серпня 2022 18:30
На Тернопільщину переїхали майже 60 підприємств із зони бойових дій - як вони працюють, з якими проблемами зіткнулися - розповів голова Тернопільської ОВА. 

Про роботу релокованого бізнесу на теренах краю розповів голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. 

"Працюють в різних сферах, починаючи від ІТ-технологій і закінчуючи пакувальною тарою, різні це і будівельна галузь і ІТ-шники, це люди, які зараз беруть участь у нових стартапах, не тільки українських, і на що їм виділяються кошти, це і виробництво продуктів "Гуляй поле" переїхало до нас, - зауважив Володимир Труш.  - Бізнеси, які заїжджали в область, вони є різними, і по об'єму, і по направленості і по кількості робочих місць. Але те, що воно дало плюс для області, це так. Тому що 60 підприємств, які сьогодні зареєструвалися на території області, бодай би кожне з них створило мінімальну кількість робочих місць - беремо ідеально - або ж самий ідеальний варіант 4-5 робочих місць - це 300 робочих місць, але насправді створено набагато більше робочих місць. І другий такий аспект, будівельний бізнес коли приїхав чи виробництво продуктів, приміром "Гуляй поле" - вони взяли своїх технологів, своїх інженерів та їх сім'ї, які також переїхали на Тенопільщину, і вони вже тут осіли, діти пішли в школу, і люди мають можливість працювати". 

Як наголосив очільник краю, проблем з розміщенням релокованого бізнесу немає, є багато вільних площ та земельних ділянок і голови громад зацікавлені, щоб бізнес переїхав на територію їхньої громади. 

Натомість є проблема з робочою силою. 

"Якщо приміром ми розімуємо, що на Тернопільщину переїхало 85 тисяч переселенців, то половина з них це діти, - наголосив Володимир Труш. - Також може бути мама і троє дітей, ми також розуміємо, що ця мама працювати не зможе, або ж це буде важко". 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ