Читайте нас в соціальних мережах

Популярні фудблогери показали зсередини найбільшу ферму печериць в Тернопільській області – Fungi Farm (відео)

Понеділок, 20 червня 2022 10:00
Відомі тернопільські фудблогери, засновники кулінарної програми «Їжа Файного міста» відвідали найбільшу ферму печериць на Тернопільщині – Fungi Farm у селі Хатки.

Підприємство продовжує працювати у нелегкий для країни час, підтримує економіку, допомагає ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам.

Ведучі «Їжі Файного міста» Владзьо, Юрій Шкільняк та Андрій Турко показали зсередини весь процес вирощування шампіньйонів – від потрапляння насіння в бункер до фасування грибів. Екскурсію цехами для них провів засновник ферми пан Ярослав.

– На початках діяльності багато процесів ми робили вручну. Потім  придбали нове обладнання, тож тепер ферма працює напівмеханізовано. Кожен з етапів вимагає особливої уваги. Якщо хоч один із кроків буде недосконалим – врожаю не буде. Насіння, полив, контроль температури, збір гибів – усе робимо так, щоб печериці були якісними, екологічно чистими, а ще дуже важливо не допустити грибних хвороб. Аби зберегти якість гриба, потрібно його якнайменше торкатися, – розповів пан Ярослав.  

Засновник ферми каже, збір врожаю починають тоді, коли шапка гриба в діаметрі сягне 5-7 сантиметрів. Однак інколи замовники хочуть придбати менші печериці. Фасовану продукцію перед реалізацією зберігають у холодильних кімнатах.

Фудлбогери продегустували печериці Fungi Farm у сирому вигляді та печені на мангалі. Смакові властивості грибів вони оцінили на відмінно.

– Це найсоковитіші печериці, які я їв. Fungi Farm – виробництво європейського рівня. Тут дотримано усіх санітарних вимог, усі виробничі процеси – згідно з протоколом. Шампіньйони екологічно чисті, без будь-яких домішок та «хімії». Засновник ферми пан Ярослав не стоїть на місці, він регулярно їздить на навчання та переймає досвід. А найголовніше – це місцевий потужний виробник, який допомагає армії та тимчасовим переселенцям, – зазначив Юрій Шкільняк.

Детальніше про кожен із етапів вирощування печериць – у відео «Їжі Файного міста».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ