Читайте нас в соціальних мережах

Зарплата від 1000 гривень за годину: заклади охорони здоров’я Польщі запрошують на роботу українських медиків (відео)

П'ятниця, 19 лютого 2021 12:25
Польські медичні заклади приймуть на роботу медиків з України.

Що для цього потрібно – у прямому ефірі радіо «Розділля» розповів український радник сенатора Польщі Марека Плюри Віталій Остафійчук.

– У поліцеальній школі, яку я колись очолював, ми зіткнулися з однією проблемою. До нас вступали люди, які в Україні закінчили медичні заклади, тобто є фельдшерами, медсестрами, а змушені працювати на складах. Я доніс це питання до Марека Плюри. Так, фундація «Європейська Родина» провела переговори з усіма головними лікарями області, дізналася про потреби у медичному персоналі. Зазначу, що на сьогодні вже 6 учнів нашої поліцеальної школи із 106-ти працевлаштовані в лікарнях. Інші з тих, які мають медичну освіту, ще чекають своєї черги,  розповів Віталій Остафійчук.

Український радник сенатора Польщі Марека Плюри пояснив, що потрібно для того, аби працювати медичною сестрою у Польщі.

– Якщо йти по нашому проекту, то європейський диплом польської медсестри буде на руках за три роки – рік опікуна медичного в поліцеальній школі, три семестри і один семестр дипломна робота. Навчання проводитимуться онлайн, а за цей час людина може працювати в лікарні на посаді помічника медсестри, ні в якому разі не прибиральниці. Важливо й те, що школа надає інтенсиви з медичної польської мови,  зазначив Віталій Остафійчук.

Що стосується лікарів, то тут система набагато простіша, каже радник сенатора Польщі.

– Наприкінці минулого року президент Польщі Анджей Дуда підписав спрощений закон про визнання українського диплому. Сформовано список необхідних документів й того, що має зробити український лікар, аби за два місяці працювати у польській лікарні. На початку під наглядом польського лікаря український лікар отримуватиме 52 злотих за годину в період стажування. Надалі заробітна плата стартує від 120 злотих залежно від кваліфікації медпрацівника. Уже на квітень є термінова потреба у двох сімейних лікарях, психіатрах та педіатрах,  каже Віталій Остафійчук.

Для того, аби отримати детальнішу інформацію про медичні вакансії у Польщі, необхідно написати на сторінку https://start-eu.com.pl.

Хто має бажання працювати лікарем, або медсестрою в закладах охорони здоров'я Польщі, звертайтеся. Вимога єдина - три роки стажу за фахом. Для медсестер і фельдшерів - вимог не має!

Опубліковано Witalij Ostafijczuk Четвер, 18 лютого 2021 р.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ