Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 103

Тернопільська обласна рада. Погляд з середини. Ч.1

Вівторок, 02 лютого 2016 19:11
За результатами місцевих виборів 25.10.2015, які в Україні провели вже за "новим" законом від влади пана Порошенка, люди обрали, а цвк затвердила депутатів всіх місцевих рад.

 Про "перлини" того нового закону про місцеві вибори напишу трохи згодом. То окрема історія, з своїми "трупами у шафі та квітами на могилі", і вимагає окремого висвітлення.
 Дива на виборах, та і після виборів не сталось, як не сталось хоч би елементарних змін у світогляді виборців, яких влада лагідно називає своїм лохторатом. Результати виборів на 90% були передбачувані, та і адмінресурс ніхто ж не забороняв.
 Вже за сталою традицією в новітній політиці, завдяки торгу, підкилимним договорнякам та черговій політичній зраді, в Тернопільській обл. раді утворили коаліцію три політичні сили - "бпп-солідарність", "самопоміч" та "батьківщина".
 Відповідно за це, 18 "порошенківців" мають свого голову (В.Овчарук), 10 "батьківщинців" виторгували собі першого заступника голови (В.Деревляний), ну а 6-ти "садопомічникам" залишився стілець заступник голови (Л.Крупа). Разом то стало 34 коаліційні багнети, що достатньо для їх більшості з загальних 64 обраних депутатів (33), але то лише перевага в один "голос", а тому ...
Решта дрібноти, а це - 4 "ляшківці" та 4 "гриценківці", як риби-прилипали, автоматично примкнули до владної коаліції за певні посади голів комітетів і якісь преференції та щедроти влади. Ляшкам дали бюджетний комітет (С.Швець) , гриценкам віддали комітет соц-економ розвитку (Л.Римар)
І якщо чергові політичні проекти "бпп-солідарність" та "самопоміч" тісно співпрацюють з моменту їх першої, ну зовсім недавньої як для політики, появи на політичному полі України в 2014 році, а їх "співпраця" цілком зрозуміла через їх одного і того ж "засновника", то от входження до такої коаліції "батьківщинівців" Ю.Тимошенко для тернопільчан була несподіванкою, а більшість з виборців розцінили це як зраду. І це при тому, що пані Ю.Тимошенко гарантувала дотримання домовленостей про утворення коаліції з ВО Свобода в Терноплській обл. раді. Ну що ж, зраду теж в Україні ще ніхто відмінити не може. 
Далі буде.
О Башта

Автор
Перегляди 3338 разів

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ