Читайте нас в соціальних мережах

Основні правила зарядки смартфона. Інструкція для користувача

Субота, 28 вересня 2024 11:59
Основні правила зарядки смартфона. Інструкція для користувача
 Протягом останніх десятиліть спостерігається надзвичайно інтенсивний розвиток мобільних технологій.

На сьогоднішній день люди, які не мають власного смартфона, становлять лише частку відсотка в суспільстві. З регулярною появою на ринку все нових і нових моделей мобільних телефонів загальні принципи їхнього використання також змінюються. Однак правильне заряджання і використання якісних аксесуарів, як і раніше, залишаються основними правилами, що сприяють хорошому стану акумуляторів.

Основні принципи заряджання мобільного телефону

  • Не розряджайте мобільний телефон повністю, чим частіше батарея розряджається до 0%, тим швидше вона втрачатиме свою ефективність. З цієї причини важливо підключити смартфон до зарядки, коли цей показник опускається нижче 30%. В іншому ж випадку дуже скоро доведеться вибрати нову АКБ.
  • Сучасні акумулятори найкраще переносять часті, але короткочасні підключення до блоку живлення. При цьому заряд батареї краще тримати в межах 50-90%.
  • Не залишайте смартфон на зарядці на всю ніч. Нові акумулятори хоч і запрограмовані таким чином, що відключають живлення після досягнення 100%. Однак ризик перезарядження все ж таки присутній. З цієї причини не варто забувати відключати телефон від джерела живлення після кожної оптимальної зарядки.
  • Уникайте використання смартфонів за екстремальних температур. Такі сучасні батареї, як у смартфонах Honor з цього списку https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/honor, швидко втрачають свою ємність при дуже низьких або надмірно високих температурах. Регулярний вплив на телефон прямих сонячних променів або морозу в багатьох випадках може призвести до незворотного пошкодження акумулятора.
  • Варто бути обережним під час роботи з функцією швидкого заряджання. Інтенсивна передача енергії може призвести до перегріву пристрою і, як наслідок, зниження його продуктивності.
  • Найкраще використовувати оригінальний зарядний пристрій, призначений для даної моделі телефону. Неоригінальні аксесуари часто можуть призводити до неправильного потоку енергії для даної батареї, що в крайніх випадках навіть призводить до її деформації.

Коли може знадобитися звернення до фахівців?

 Якщо, незважаючи на дотримання правил правильної зарядки, смартфон швидко розряджається, шукайте причину несправності. Іноді збої в роботі пов'язані не зі станом занедбаності акумулятора, а в проблемі з портом або контролером живлення. У цьому випадку вам, ймовірно, буде потрібно замінити несправний вузол, щоб повноцінно продовжувати користуватися мобільним пристроєм.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ