Читайте нас в соціальних мережах

Трудові спори: коли потрібно шукати юриста?

Четвер, 11 липня 2024 22:20
Трудові спори: коли потрібно шукати юриста?
Кожен хоче знайти роботу своєї мрії: з хорошою заробітною платою, комфортними умовами праці, дружнім колективом та можливостями для професійного розвитку.

Звичайно, ж у реальному житті буває не так ідеально, або ж навпаки – все просто чудово до одного моменту. Що робити якщо вас звільнили з робочого місця без законних на те підстав, порушили умови трудового договору або не виплачують зарплату? Юрист із трудових спорів саме той, хто ван потрібен. Він допоможе розв'язати проблему з роботодавцем без зайвих хвилювань.

Більше – читайте далі.

Коли потрібно звертатися до юриста?

Юрист допоможе вам захистити свої права, як працівника та розібратися у правових питаннях.

Наприклад, фахівець у юридичній сфері точно знадобиться у наступних випадках.

  1. Неправомірне звільнення. Вас звільнили без законних підстав, або з порушенням відповідної процедури? Варто звернутися до адвоката.
  2. Порушення трудового договору. Якщо керівник порушує умови, узгодженні у вашому трудовому договорі, юрист допоможе відстояти ваші права. До прикладу, таким порушенням може стати невиплата зарплати або ж компенсацій, якщо вони передбачені.
  3. Соціальні виплати та пільги. Під час консультації фахівець розповість вам про пільги та соціальні виплати, на які ви маєте право претендувати.
  4. Укладання трудових договорів. Юрист може підготувати для вас трудовий договір або ж перевірити його перед підписанням. Щоб ви були впевнені, що ваші права на новому робочому місці будуть захищені.
  5. Представництво у суді. Юрист може відстоювати ваші інтереси у судовій залі, якщо виникне необхідність.

До кого звертатися?

Однак де знайти хорошого юриста? Обираючи фахівця зверніть увагу на кілька ключових факторів.

  • Досвід та спеціалізація – обирайте юриста, який спеціалізується на трудовому законодавстві. Поцікавтеся, як давно він працює у цій сфері.
  • Освіта – дізнайтеся, де саме здобув освіту адвокат.
  • Репутація – ознайомтеся з відгуками клієнтів конкретного фахівця, поцікавтеся думкою знайомих, які до нього вже зверталися.
  • Успішні справи – поцікавтеся чи є у юриста позитивний досвід у вирішення справ у сфері трудового законодавства та чи працював над вирішенням подібних до вашої ситуацій.
  • Комунікація – під час зустрічі зверніть увагу на те, наскільки комфортно вам спілкуватися з адвокатом, чи вміє він зрозуміло пояснити ситуацію та донести свою думку.

Опираючись на все вище перераховане ви зайдете свого фахівця, ми в цьому впевнені.

Однак, щоб шукати вам не довелося, одразу пропонуємо найкраще рішення – звертайтеся у юридичну фірму «МІБ». 

Компанія з 2010 року надає юридичні послуги українцям та громадянам інших країн. За плечима фахівців «МІБ» – більше, ніж 300 виграних судових справ у сфері трудового законодавства. Комфортне та зрозуміле спілкування, фаховість, досвід та надійність – все це про «МІБ». Юристи компанії докладуть усіх зусиль, аби розв'язати питання на вашу користь.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ