Читайте нас в соціальних мережах

Прості поради, що подовжать життя батареї смартфона

Четвер, 09 травня 2024 14:25
Прості поради, що подовжать життя батареї смартфона
Сучасні смартфони з кожним роком набувають нових функцій та вмінь, які часто виявляються досить енергозатратними, тож розробники весь час працюють над оптимізацією процесів та збільшенням обʼєму вбудованих акумуляторів, які мають властивість втрачати з часом первинну потужність.

Зберегти її на довший термін допоможуть декілька простих лайфхаків.

Підтримка балансу рівня заряду

Ще 10 років тому вважалося нормою влаштовувати для нового мобільного телефону так званий цикл повного заряду - декілька разів розряджати акумулятор повністю, а потім заряджати на 100%. Сучасні батареї влаштовані вже інакше, а тому не потребують подібної “розминки”. Зрештою, значно зросло і навантаження на них з настанням ери інтернету - соціальні мережі, онлайн ігри, перегляд відеоконтенту або ліцензійні онлайн казино 2024, всі ці процеси сьогодні відбуваються онлайн, а зарядку часто не вистачає навіть на день.

Проте фахівці радять протягом дня підтримувати заряд акумулятора на середньому рівні, тобто заряджати його до 80% та не допускати зниження цього показника нижче 20%. Таке правило дозволяє уникнути пікових навантажень на батарею, а значить і подовжити строк її служби. А от застереження щодо заряджання смартфона протягом ночі більше схожа на міф, адже сучасні операційні системи дозволяють керувати циклом зарядки та не створювати та зупиняти її за необхідності.

rek3 09 05 24

Допомога власними руками

Як не дивно, актуальне ПЗ також здатне впливати на роботу акумулятора, а незначне оновлення може відчутно вплинути на стан вашого акумулятора - у ньому розробники працюють над оптимізацією роботи та розподіленні навантаження на систему.

Якщо ж стан акумулятора вже критичний і потребує втручання користувача, то існує безліч інструментів, які позитивно можуть позначитися на його роботі:

  • Вимкнення непотрібних фонових програм;
  • Уникнення температурних перепадів;
  • Режим енергоощадження;
  • Зменшення яскравості дисплея.

Також все ще небажаним залишається активне використання смартфона під час власне процесу зарядки.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ