Читайте нас в соціальних мережах

Професійна гігієнічна чистка – шлях до здорових зубів та ясен

Четвер, 11 квітня 2024 16:59
Професійна гігієнічна чистка – шлях до здорових зубів та ясен
Посмішка – це не лише про красу, а й про здоров’я.

Важливу роль у якісному догляді за зубами та яснами відіграє професійна гігієнічна чистка.

У цьому матеріалі ми розповімо про її переваги та особливості, тож читайте далі.

Що таке гігієнічна чистка зубів і що вона передбачає

Гігієнічна чистка зубів – це процедура очищення зубів від зубного нальоту, каменю та інших забруднень, які можуть виникати у порожнині рота.

Що передбачає чистка зубів у стоматолога?

  1. Оцінка стану ротової порожнини. Перед гігієнічною чисткою стоматолог оцінює стан ваших ясен та зубів, аби попередити чи виявити захворювання та пошкодження.
  2. Очищення від нальоту. За допомогою спеціальних інструментів стоматолог очищає зуби від нальоту, який утворюється внаслідок накопичення рештків їжі та бактерій.
  3. Очищення від зубного каменю. Стоматолог видаляє тверде відкладення мінеральних солей, що утворилося на поверхні зубів внаслідок довготривалого накопичення нальоту.
  4. Полірування. За допомогою та спеціальних інструментів та препаратів стоматолог видаляє тонкі шари нальоту та плями, які утворилися на поверхні зуба, створює гладку, блискучу та здорову поверхню.

Професійна чистка та домашня: у чому різниця

Професійна гігієнічна чистка зубів відрізняється від домашньої чистки зубів, адже є більш ефективною.

  • Глибоке очищення. На відміну від звичної зубної щітки професійні стоматологічні інструменти дозволяють здійснити глибоку чистку зубів від каменю та нальоту.
  • Виявлення та запобігання хворобам. Стоматологи, які здійснюють гігієнічну чистку, здатні виявити хвороби зубів та ясен, чого ви не зможете зробити в домашніх умовах.
  • Оцінка стану ротової порожнини. Під час гігієнічної професійної чистки стоматолог оцінить стан ваших зубів та ясен і надасть рекомендації щодо догляду за ними.
  • Індивідуальний підхід. Стоматолог, який здійснює гігієнічну чистку, підходить до цією процедури так, аби максимально усунути дискомфорт для кожного конкретного пацієнта.

Як часто треба проводити професійну гігієнічну чистку

Фахівці рекомендують здійснювати професійну гігієнічну чистку ротової порожнини двічі на рік. Це допоможе підтримувати здоров’я зубів та ясен, їх естетичний зовнішній вигляд, вчасно виявляти та попереджати захворювання.

Якщо ви маєте високий ризик розвитку карієсу чи інші проблеми, стоматологи можуть рекомендувати робити чистку частіше – кожні 3-4 місяці.