Читайте нас в соціальних мережах

Використання лампи для монітора — як вибрати та на що звертати увагу

Четвер, 11 квітня 2024 09:08
Використання лампи для монітора — як вибрати та на що звертати увагу
Лампи для монітора, або скрінбари, це світлодіодні освітлювальні пристрої, які кріпляться на верхню частину монітора або на кришку ноутбука, освітлюють робочий стіл перед комп'ютером.

Вони становлять собою довгу трубку зі смугою світлодіодів, спрямованих вниз. Подібні пристрої є альтернативою традиційним настільним лампам. Вони надзвичайно зручні, оскільки не займають місця на столі, спеціально адаптовані для використання в комп'ютерних сетапах.

Головні правила вибору

При виборі лампи для монітора важливо уважно ознайомитися з характеристиками, описом товару, щоб уникнути непорозумінь. Правильний вибір є запорукою отримання приємних вражень, прямо як на сайті vip-casinos.org. Перш за все слід уточнити режими роботи. Найважливішим параметром таких приладів є широкі можливості налаштування температури і яскравості, що дозволяють знизити навантаження на очі. Необхідно мати можливість налаштовувати освітлення під будь-які умови, хай то сонячний день або глибока ніч. Крім того:

  • існують також прилади з кількома фіксованими налаштуваннями, які дозволяють вибирати різні відтінки білого світла;
  • деякі лампи мають окремі кнопки для регулювання яскравості і температури, це можна вважати оптимальним варіантом;
  • інші використовують діммер для тонкої настройки без фіксованих значень, що є кращим варіантом.

Останній варіант раніше можна було знайти тільки в дорогих моделях, але зараз їх використовують і в доступних приладах. Також слід дізнатися про зону підсвітки. Деякі виробники вказують, на якій відстані і наскільки яскраво працює їх лампа. Важливо також уточнити кут напрямку світла, щоб уникнути появи блисків на екрані.

Наступним кроком є перевірка типу кріплення і підключення. Всі лампи кріпляться зверху на монітор, ширина кріплення зазвичай регулюється під товщину корпуса.

rek2 11 04 24

Додаткові опції ламп

Вивчивши додаткові відомості, буде легше зробити вибір, який найкраще підійде для конкретних потреб. Однією з опцій є автоматичне налаштування яскравості, де датчик на корпусі оцінює навколишнє  освітлення і регулює яскравість до заданого значення. Іншою є RGB-підсвітка, яка часто присутня в лампах від виробників ігрової периферії й використовується для естетичних цілей.

Також варто звернути увагу на зовнішній димер, який крім гнучких налаштувань яскравості дозволяє уникнути зміщення положення лампи. Деякі моделі також обладнані вбудованим акумулятором, що дозволяє використовувати їх навіть у відсутність підключення до комп'ютера. Крім того, управління через додаток і високий індекс кольорової передачі — ще дві опції, які можуть бути корисними при виборі лампи для монітора.