Читайте нас в соціальних мережах

Старт в ІТ-кар’єрі: яку мову програмування обрати

Понеділок, 08 квітня 2024 21:47
Старт в ІТ-кар’єрі: яку мову програмування обрати
ІТ-індустрія стає все більше популярною та затребуваною у світі, зокрема й в Україні. 

Щодня в сферу програмування входять нові фахівці, які залишають колишню роботу та починають нову професію з нуля. Перед ними постає нелегке питання: яку мову програмування вивчати першою?

Відповідь є! Розпочніть свій шлях програміста з Python https://itvdn.com/ru/specialities/python-developer. Далі ми розповімо про особливості цієї мови програмування та її вивчення.

Переваги Python

Мова програмування Python є легкою у вивченні, тож вам не потрібно з усіх сил вчитися декілька років, аби почати заробляти перші гроші в ІТ-сфері.

Python – універсальна мова, адже вона підійде як початківцям, так і стане в нагоді справжнім професіоналам, які працюють з масштабними проектами.

То які переваги має ця мова програмування?

  1. Простота. Python володіє чітким та нескладним синтаксисом, що ідеально підійде для тих, хто робить свої перші кроки у світ програмування.
  2. Різноманіття бібліотек. Мова програмування Python має дуже велику кількість бібліотек, що допоможе розробнику виконувати найрізноманітніші завдання різних рівнів складності.
  3. Всеосяжність. Python використовується у багатьох напрямках програмування – аналізі даних, штучному інтелекті, наукових працях, веб-програмуванні тощо.
  4. Універсальність. Робота, створена завдяки мові програмування Python, може відкриватися на будь-яких пристроях не залежно від операційних систем.
  5. Розширення функціональності. Ви можете розширити функціональність Python різними методами – самостійно створити модулі і пакети, використовувати декоратори, сторонні бібліотеки чи розширення на мові C або C++ тощо. 

Кому підійде Python?

Мова програмування Python – легка та універсальна, тож вона стане в нагоді як початківцям, так і професіоналам. Для кого підійде Python?

  • Розробники програмного забезпечення;
  • Школярі та студенти, які вивчають програмування;
  • Фахівці у галузі штучного інтелекту;
  • Програмісти-початківці;
  • Науковці у сфері ІТ.

Де вивчати Python?

Мову програмування Python ви можете вивчити самостійно, скориставшись багатьма джерелами – онлайн-курсами, книгами, документацією мови програмування, курсами в університетах.

Щоб вивчити Python не лише швидко, а й якісно, радимо зацікавитися курсами, які пропонує ITVDN. Курс містить 26 відеоуроків та навчальні матеріли, які доступні упродовж шести місяців. Учасник проходить 10 тестів за темами та отримує сертифікат. Окрім цього, ITVDN також пропонує курси QA-інженера https://itvdn.com/ru/specialities/qa.