Читайте нас в соціальних мережах

Як правильно загортати суші в норі?

Четвер, 14 березня 2024 14:44
Як правильно загортати суші в норі?
Суші - традиційна страва японської кухні, що являє собою рис, заправлений оцтовою заправкою, і різні додатки, такі як риба (лосось, тунець, форель, ікра, вугор, гребінці), морепродукти (креветки, краби, кальмари, мідії), овочі (огірок, авокадо та ін.), омлет, сир тощо.

Є багато різних видів - макі, нігірі, темакі, гункан, драгон роли, з вершковим сиром, гострі тощо. Вони стали популярними в усьому світі завдяки своєму смаку, користі для здоров'я та універсальності. Існує безліч різних рецептів, тому кожен може знайти собі до смаку. Їх можна приготувати і вдома, для цього потрібно знати правила технології.

Як правильно крутити роли та суші?

Процес приготування складається з кількох етапів.

  1. Підготовка всіх необхідних інгредієнтів. Рис, листи норі (морські водорості), начинка (риба, морепродукти, овочі, омлет, ікра, сир тощо) та рогожка (макісу) - бамбуковий килимок, який допомагає згортати роли.
  2. Формування ролів:
  • підготовка циновки. Її кладуть горизонтально перед собою, на неї лист норі шорстким боком догори на килимок. Слід змочити руки водою, щоб рис не прилипав;
  • рівномірно розподіляють рис. Потрібно взяти жменю рису та рівномірно розподілити його на листі норі, залишаючи приблизно 1 см зверху вільним;
  • додавання начинки. Її викладають по центру рису. Не варто перевантажувати рол начинкою, інакше його буде складно згорнути;
  • згортають рулет. За допомогою килимка згортають рол у щільний циліндр, при цьому злегка притискають його до циновки. Змочують вільний край листа норі водою, щоб запечатати рулет.
  1. Розрізають рулет. Для цього використовують гострий ніж, змочений у воді, розрізають на 6-8 частин. Щоразу перед розрізанням протирають ніж вологою серветкою.
  2. Подача. Подають із соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.

Поради

Для початківців краще використовувати готові листи норі з розміткою для рису. Якщо рис занадто клейкий, можна додати трохи оцтової заправки. Не варто боятися експериментувати з різними начинками.

З практикою можна навчитися крутити красиві та смачні роли в домашніх умовах. Якщо немає бажання самостійно готувати суші, то можна замовити їх у суші-ресторані, де також є смачні сніданки на Подолі за доступними розцінками.

Чи корисні суші для організму?

Суші корисні для організму, якщо їх приготувати зі свіжих та якісних продуктів.

Користь:

  • джерело білка: риба, морепродукти, яйця - чудові джерела білка, який необхідний для будівництва та оновлення клітин;
  • низькокалорійність. Це відносно низькокалорійна страва, що робить їх гарним вибором для людей, які стежать за своєю вагою;
  • корисні жири. Риба багата на омега-3 жирні кислоти, вони корисні для серця, мозку, зору;
  • вітаміни та мінерали. Вони містять вітаміни групи B, D, йод, селен та інші корисні мікроелементи;
  • поліпшення травлення. Водорості норі багаті на клітковину, вона покращує роботу травної системи.

Вони можуть бути частиною правильного харчування, якщо їх вживати в розумних кількостях.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ