Читайте нас в соціальних мережах

Захист без шкоди: як користуватися газовим балончиком

Середа, 13 березня 2024 09:03
Захист без шкоди: як користуватися газовим балончиком
Газовий балончик є потужним засобом особистого захисту, що вимагає обережного поводження, особливо при використанні в приміщенні.

Попри свою несмертельну природу, його хімічний склад становить значний ризик для людей, які піддаються його впливу через вдихання. Оскільки газовий балончик — один із найпопулярніших засобів для самозахисту, розглянемо, що важливо знати про його використання, щоби не нашкодити собі.

Правила користування: як підготуватися до наслідків

Якщо вже і виникла необхідність використання балончика, слід підготуватися як психологічно, так і фізично. Що важливо врахувати для правильного використання такого засобу самооборони:

  • враховуйте тип балончика в різних ситуаціях;
  • тримайте його в доступному місці для руки;
  • на відкритому просторі слід враховувати напрям вітру;
  • вчіться використовувати як правою, так і лівою рукою;
  • дотримуйтеся термінів придатності;
  • не чіпайте обличчя після використання балончика.

Якщо балончик аерозольний і використати його довелося в приміщенні, намагайтеся не вдихати повітря при використанні, щоби не нашкодити собі. Струменевий балончик потребує вміння прицілювання, але він більш безпечний для користувача.

Головне — якщо у вас є алергічна реакція на речовину балончика, краще виберіть інший засіб для самооборони. Це може бути електрошокер, пневматична зброя та інше.

Що робити після використання

Використати балончик правильно — це частина процесу, але є правила для нейтралізації речовини, щоб вона не зашкодила вам:

  • слід добре вимити руки та попрати одяг, в якому ви були під час використання;
  • якщо зловмисник був у вашому приміщенні — провітріть його мінімум пів години;
  • поверхні слід прибирати в гумових рукавицях;
  • якщо рідина потрапила в очі або обличчя — промийте їх молоком або великою кількістю води.

Не забувайте про зберігання — взимку балончик може перемерзнути, тому краще зберігати його в теплому місці або ж недовго за низької температури. Влітку не залишайте засіб доступним до сонячних променів.

Газові балончики — це практичний, несмертельний та доступний спосіб захистити себе під час екстреної ситуації. Дотримуйтеся правил використання, а якщо ви не знаєте, де купити в Україні якісний та зручний балончик, зверніться у військторг «Панцирь». В асортименті магазину можна знайти різні варіанти засобів для самозахисту, які підійдуть кожному та забезпечать спокій у критичних ситуаціях.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ