Читайте нас в соціальних мережах

Варіанти укладання плитки у ванній кімнаті

Вівторок, 05 березня 2024 10:41
Варіанти укладання плитки у ванній кімнаті
Керамічна плитка - оптимальний варіант для оздоблення будь-яких приміщень.

Плюси - міцність, довговічність, практичність, вологостійкість, широкий асортимент кольорів, форм, розмірів, фактур. Особливим попитом користується керамічна плитка від Opoczno, вона виготовляється з якісної сировини та відповідає стандартам й вимогам пожежної безпеки.

Як обрати керамічну плитку для ванної кімнати?

Під час вибору керамічної плитки для оздоблення ванної кімнати слід враховувати низку факторів, а саме:

  1. Розміри та форма плитки. Для невеликих приміщень краще використовувати плитку середнього або маленького розміру, велика візуально зменшує простір. Для стін можна використовувати квадратну, прямокутну або мозаїчну, а для підлоги - квадратну або прямокутну.
  2. Колір та дизайн. Колір має поєднуватися з рештою дизайну приміщення. Так, для стін оптимально підійдуть світлі або темні тони, вони візуально збільшують простір. А для підлоги краще використовувати темні кольори. На поверхні можуть бути різні візерунки, орнаменти або малюнки.
  3. Матеріал виготовлення. Керамічна плитка - найпоширеніший варіант, вона міцна, зносостійка та стійка до вологи. Керамограніт - більш міцний та зносостійкий матеріал, ніж керамічна плитка. Він підходить для приміщень із високою прохідністю. Натуральний камінь - найдорожчий варіант, він має гарний та ефектний вигляд.
  4. Технічні характеристики. Клас зносостійкості: для стін клас I-II, а для підлоги – клас III-IV, коефіцієнт водопоглинання: для стін - 3-10%, а для підлоги - 0,5-3%, коефіцієнт ковзання: для підлоги рекомендується плитка з показником R10-R13.
  5. Відгуки про виробника.
  6. Складання кошторису.
  7. Запас. Рекомендується купувати матеріал із запасом 10%.

Керамічна плитка на стіну представлена в широкому асортименті, що дає змогу легко підібрати відповідний варіант та створити вишуканий інтер'єр у приміщенні.

Варіанти укладання плитки у ванній кімнаті

Варіанти укладання плитки на стіни:

  • пряма (базова). Найпростіший спосіб, при цьому можна використовувати плитку будь-якого розміру та форми;
  • зміщена (врозбіг). Імітує цегляну кладку, застосовується плитка квадратної форми, створюється цікавий візуальний ефект;
  • "ялинка". Елегантний спосіб, використовується плитка прямокутної форми, відмінно виглядає в невеликих приміщеннях;
  • "мозаїка". Підходить для створення панно та інших декоративних елементів.

Для оздоблення підлоги є такі варіанти:

  • пряма (базова). Найекономічніший спосіб, може бути використана плитка будь-якого розміру та форми;
  • діагональна. Надає приміщенню динамічного вигляду, дає змогу приховати недоліки підлоги;
  • зі зміщенням (врозбіг). Особливість - імітація цегляної кладки, використовується прямокутна плитка, що дозволяє створити цікавий ефект;
  • "шестигранник". Незвичайний та стильний спосіб для створення оригінальної атмосфери.

Застосування декоративних елементів надає ванній кімнаті неповторного зовнішнього вигляду. Наприклад, використання різних кольорів створює цікавий дизайн, а малюнок може стати оригінальним акцентом.

Бордюри можуть бути використані для поділу зон або для створення декоративного ефекту. Панно - мозаїчний малюнок та справжній витвір мистецтва у ванній кімнаті.

При виборі варіанту укладання плитки слід враховувати площу приміщення, стиль інтер'єру, особисті переваги, бюджет



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ