Читайте нас в соціальних мережах

Що таке відпарювач одягу та навіщо він потрібен

Понеділок, 12 лютого 2024 15:58
Що таке відпарювач одягу та навіщо він потрібен
Останніми роками у такого традиційного пристрою, як праска, з’явився молодий конкурент — відпарювач.

Враховуючи, що в магазинах також продаються і пароочисники, і парогенератори, нескладно заплутатися, чим один пристрій відрізняється від іншого і для чого вони призначені. Давайте розберемося.

Відпарювач, пароочисник, парогенератор — у чому різниця?

Відпарювач передусім призначений для догляду за одягом та домашнім текстилем, а пароочисник використовується для очищення та дезінфекції різноманітних поверхонь. Відпарювання одягу може бути у нього лише у якості додаткової функції.

Парогенератором же називають прасувальну систему, яка включає в себе невелику праску, яка приєднується шлангом до бойлера, що виробляє пару. Варто зазначити, що відпарювач також може комплектуватися праскою і працювати як парогенератор.

Які бувають відпарювачі

Виділяють дві групи відпарювачів: ручні та стаціонарні (підлогові). Перші представляють собою мініатюрний пристрій за невеличким резервуаром для води. Зазвичай ручний відпарювач призначений для обробки двох–трьох речей. Якщо треба більше, то доведеться доливати воду і чекати, поки вона нагріється, щоби пішла пара. З іншого боку, користуватися такими пристроями дуже просто. Одяг можна обробляти прямо на вішалках.

Стаціонарні мають телескопічну стійку, на яку вішають речі перед обробкою парою та резервуар об’ємом 1–2 літри. Такі моделі здатні обробляти за раз велику кількість речей, причому доволі швидко. На відміну від ручних стаціонарні відпарювачі зможуть впоратися з такими тканинами, як денім чи льон.

Основні переваги

Головна перевага відпарювача в тому, що обробка паром відбувається, коли одяг знаходиться у вертикальному положенні. Таким чином можна прасувати штори, не знімаючи їх з карнизів. Парою неможливо зіпсувати тканину — на відміну від праски, вона не залишає слідів. Відпарювач чудово підходить для делікатних тканин, а також для одягу з великою кількість ґудзиків, стразів та інших декоративних елементів. Нарешті парою можна просто освіжити речі перед початком сезону.