Читайте нас в соціальних мережах

Фасадна штукатурка – краса та комфорт для вашого дому

Четвер, 08 лютого 2024 18:30
Фасадна штукатурка – краса та комфорт для вашого дому
Фасадна штукатурка сьогодні є дуже популярним матеріалом.

 

Все частіше обирають саме її для оформлення стін будівлі. Це й не дивно, адже вона має багато переваг. Особливо, якщо це фасадная штукатурка Elf Decor.

У чому переваги фасадної штукатурки та як її обирати, аби на далі від вибору залишилися лише позитивні враження? Читайте далі у цій статті.

Чому саме фасадна штукатурка?

Не секрет, що фасадна штукатурка набула такої поширеності завдяки своїм перевагам. Ключовими з них є:

  • - зовнішній вигляд – фасадна штукатурка надає будинку привабливішого вигляду та дає можливість приховати тріщини та нерівності у поверхні стіни;
  • - широка кольорова палітра та вибір текстур – завдяки великому вибору кольорів та текстур стіни точно виглядатимуть так, як хочете саме ви;
  • - захист від атмосферного впливу – вона може захищати стіни будинку від опадів, сонячних променів тощо, або мінімізувати наслідки їхнього впливу;
  • - стійкість до механічних пошкоджень – фасадна штукатурка має певну міцність, тож зможе захистити стіну будинку від ударів та подряпин;
  • - легка у використанні – нанесення фасадної штукатурки є порівняно легким та комфортним, а отже простим методом змінити зовнішній вигляд вашого будинку;
  • - комфортна у догляді – відчистити фасад свого будинку від забруднень ви можете просто водою або не агресивними миючими засобами. 

Фасадна штукатурка: як обрати?

Тож як обрати фасадну штукатурку, аби вона прослужила якомога довше, зберігаючи при цьому гарний вигляд? В першу чергу, рекомендуємо звернути увагу на кілька факторів.

Тип основи. Якщо стіни будинку зведено з бетону, ви можете використати для її оформлення кремнієво-акрилові штукатурки. Вони достатньо міцні та мають хороші адгезійні властивості. Цегляні або дерев'яні стіни краще обробляти фасадною штукатуркою на основі цементу чи гіпсу. Цей матеріал дозволить “дихати” стінам.

Кліматичні умови. У регіонах з підвищеним рівнем вологості рекомендуємо використовувати гідрофобні штукатурки, які відштовхують воду.

Морозостійкість. Якщо ж у вашому населеному пункті взимку позначка термометра стабільно опускається все нижче і нижче нуля, радимо обирати штукатурку, яка є стійкою до морозу.

Міцність. Радимо зважати на міцність штукатурки, обираючи її. Це допоможе стінам уникнути пошкоджень.

Колір. Звісно, варто врахувати й побажання стосовно кольору стін будинку.

Бюджет. Фасадні штукатурки з різними характеристиками є на різні гаманці, тож, звісно, в першу чергу, обирайте те, що підійде вам за бюджетом.

Ще один важливий критерій – виробник. Адже якість, надійність та довговічність штукатурки залежить не лише від умов експлуатації, а й від того, хто створює її. Тож щиро радимо обирати штукатурку від Elf Decor. Надійна, проста у використанні й догляді і найголовніше – красива та сучасна. Ваш будинок буде завжди красивим з Elf Decor.