Читайте нас в соціальних мережах

Як правильно вибрати вологий корм для котів

Вівторок, 06 лютого 2024 11:02
Як правильно вибрати вологий корм для котів
Щоб домашній улюбленець залишався активним та здоровим, йому необхідно забезпечити збалансоване харчування.

Фахівці рекомендують змішане годування сухим та вологим кормом. Якщо сухий відповідає за здоров'я зубів вихованця, вологий дозволить підтримати необхідний рівень води та білка в раціоні. Особливо важливим є вологий корм для котів, які п'ють мало води. До того ж таке харчування відрізняється високою смаковою привабливістю та має різну текстуру (желе, соус, паста). Це дозволяє підібрати корм, який припаде до смаку навіть вибагливій кішці.

Користь вологого корму для котів

Вологий корм є додатковим джерелом води для котів. Тому його введення в раціон вихованця дозволить знизити ризик появи захворювань нирок та сечовивідних шляхів. Однак це не всі переваги вологого корму:

  • - Характеризується великим вмістом білка та таурину, необхідних підтримки здоров'я тваринного та активного зростання м'язів.
  • - Низький вміст калорій має значення для контролю ваги котів, схильних до переїдання та зайвої ваги.
  • - Вологий раціон випускається у вигляді консервів, рагу, шматочків м'яса в соусі, бульйоні чи жилі. Такий асортимент дозволить підібрати корм навіть для вибагливої у питаннях їжі кішки.
  • - Консервований корм м'який і підходить для котів із чутливою ротовою порожниною.

rek2 06 02 24

Особливості вибору вологого корму для котів

Далі докладно зупинимося на умовах вибору вологого корму для здорової кішки.

Тип

Щоб визначити повноцінне харчування, звертайте увагу на маркування:

  • - економ — найбільш доступні за ціною за рахунок зниженої кількості вмісту повноцінного харчування, тому не підходять для основного корму;
  • - преміум характеризуються оптимальним співвідношенням ціни та вмістом м'яса;
  • - супер-преміум є окремими лінійками консервованого корму, розрахованого на особливі потреби кішки (беззернові консерви, лікувальне та дієтичне харчування);
  • - холістик відрізняється безпечним органічним складом, насиченим корисними інгредієнтами.

Склад

Зверніть увагу на кількість м'яса у складі. Чим його більше, тим поживнішим буде корм. Субпродукти повинні перевищувати 10% складу. Клітковина не тільки посилить смак, а й необхідна для правильного травлення. Хороший склад має бути доповнений вітамінами та корисними мікроелементами.

Консистенція

Широкий асортимент вологого корму дозволяє задовольнити переваги кішки, а й урізноманітнити її раціон.

Індивідуальні особливості

Різноманітність вибору дозволяє підібрати спеціальний корм для кошенят, дорослої кішки чи стерилізованих котів з урахуванням їх потреб. Але якщо йдеться про кішку, яка має проблеми зі здоров'ям, то при складанні раціону рекомендуємо звернутися за консультацією до ветеринара.

Упаковка

У павучах більше вологи. Їх також зручно давати у дорозі. Тоді як консерви в банку можна розділити на кілька прийомів їжі. Однак вибір найчастіше залежить від вподобань кішки.

Бренд

Репутація бренду також має значення при виборі корисного корму для улюбленця.