Читайте нас в соціальних мережах

Ідеї для тих, хто не знає, чим закушувати віскі

Четвер, 25 січня 2024 14:02
Ідеї для тих, хто не знає, чим закушувати віскі
Віскі може бути чудовим дигестивом, але цим його роль не обмежується. Смакові особливості та різноманітність стилів дозволяють йому стати супроводом до багатьох страв — від закусок до десертів, а також основою коктейлів.

Сири, горіхи, стейк, шоколад — знайдеться пара під будь-які вподобання. Розбираємося, з чим п'ють віскі та як правильно складати гастрономічні поєднання. 

Загальні правила

Стилістика напою допоможе вибрати до нього пару, і навпаки — смак страви вкаже на відповідний сорт віскі. Крім того, можна адаптувати рецепт, щоб поєднання вийшло найбільш виграшним. У пошуку відповідей на запитання, з чим п'ють віскі, орієнтуйтеся на алкоголь. Наприклад, до віскі з невисокою міцністю та м'яким смаком вибирайте нежирні легкі страви, які не вийдуть на перший план. Фруктовий стиль, як, наприклад, у Ballantines, однаково добре проявить себе зі стравами з риби та морепродуктів (включно з тартаром і сашимі), ніжними сирами та пирогами з яблуками. Беручи до уваги вартість віскі Ballantines і багатьох купажованих та односолодових аналогів, до вибору їжі варто підійти зважено.

Сир

Як і віскі, сир може бути дуже різним — річ у сировині та методі виробництва. Таке різноманіття породжує чимало цікавих поєднань. Насичений смак зрілого чедера підкреслить горіхові та фруктові нотки віскі, витриманого в бочці з-під хересу. До твердих солоних сирів на кшталт гауди чи пармезану варто вибирати сорт віскі з торф'яними відтінками. А легку солодкуватість бурбона приємно закушувати ніжними вершковими брі та камамбером.

Оливки

Оливки — гарна закуска до віскі. Солонуватий смак і щільна текстура чудово поєднуються з напоєм: вибирайте мариновані в оливковій олії, також підійдуть із начинкою з перцю або лимона. Віскі краще взяти з м'яким характером, фруктовими та пряними нотами. Зверніть увагу на зразки з Японії, представлені в каталозі maudau.com.ua.

Стейк

Якщо плануєте подавати до віскі основну страву, вам потрібен стейк із яловичини. Міцний торф'яний напій — найбільш очевидний вибір, з ним чудово зіграють димні ноти підсмаженого м'яса. Звертайте увагу на жирність: до пісного стейка варто взяти трохи солодкуватий віскі, наприклад бурбон. Якщо ж замовляєте соковитий рибай чи стриплойн, відповідним доповненням стане шотландський сорт, який пройшов фінішну витримку в бочці з-під хересу.

М'ясний рулет

М'ясний рулет — ситна страва, яка готується з фаршу та запікається в духовці. Рецепт також може включати яйце, сир, овочі та інші інгредієнти — їх додають для надання соковитості. Інтенсивний смак і жирність роблять його чудовим варіантом для поєднання з віскі. У будь-якому разі варто експериментувати зі смаками та орієнтуватися насамперед на власний смак.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ