Читайте нас в соціальних мережах

Скільки всього видів гітар

Вівторок, 23 січня 2024 13:37
Скільки всього видів гітар
Найбільш впізнаваним і популярним музичним інструментом у світі є гітара.

Існує багато різновидів гітар, тому пропонуємо дещо поглиблено розглянути відомі види гітар. Кожен варіант має свої характерні особливості не лише в дизайні, способі звукоутворення, а також вирізняється унікальним звучанням. Саме тому залежно від стилю виконуваної музики варто обирати гітару, що матиме відповідне за тональністю й глибиною звучання.

Види гітар

Якщо ви завітаєте в магазин гітар, одразу зможете помітити наскільки різноманітними й особливими є різні види цих струнних музичних інструментів. Залежно від власних вподобань музикант може вибрати найбільш відповідний за звучанням варіант, аби створювати унікальну музику з власним стилем. Варто звернути увагу на такі види гітар:

  • - акустична – утворює звук завдяки акустичним властивостям дерев’яного корпуса й струнам, має яскравий звук, відмінно підходить для сольної гри чи акомпанементу.
  • - класична – має більш м’який теплий звук завдяки нейлоновим струнам, відмінно підходить для навчання й постановки слуху, гармонійно звучить в класичних і фольклорних композиціях;
  • - електрогітара – підключається до підсилювача, без якого майже не чутна, створює яскравий електронний звук, підходить для стилів метал, рок, джаз;
  • - бас-гітара – має лише 4 струни, використовується в гуртах для відтворення низьких частот й створення ритму в композиції, сольно не використовується;
  • - резонаторна – має унікальний корпус з металевою камерою, що резонує й підсилює звук за допомогою дисків, утворює унікальний звук в стилі кантрі й блюз.

Завітайте в спеціалізований інтернет-магазин музичних інструментів Паті на Хаті Shop, де ви зможете детальніше ознайомитися з наявними видами гітар. Якщо ви шукаєте оригінальний інструмент для душі, зверніть увагу не невелику гавайську гітару укулеле. Вона має всього чотири струни, на ній легко вчитися грати й цей інструмент не займає багато місця.

Яка гітара найкраща

Однозначно назвати найкращий варіант гітари неможливо, адже для різних музикальних жанрів доцільно використовувати той чи інший варіант гітари. Наприклад, за потреби придбати першу гітару для навчання, варто звернути увагу на класичні моделі з м’якими нейлоновими струнами й точно поставленим чистим звуком, що допоможе відмінно відпрацювати базові навички гри.

Поміж найбільш популярних серед музикантів моделей гітар зверніть увагу на такі:

  • - Fender Stratocaster – найбільш відома модель, універсально звучить, впізнавана по всьому світі;
  • - Gibson Les Paul – іконічна гітара, що визнана багатьма легендами рок і метал груп;
  • - Ibanez RG Series – надзвичайно популярна гітара серед рок-музикантів, дуже швидка й підходить для виконання важкої музики.

Вибір гітари має бути індивідуальним, адже інструмент є доповненням музиканта й допомагає висловитися у творчості за допомогою музики. Тож неодмінною умовою для правильного вибору гітари є прослуховування різних моделей особисто в магазині.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ