Читайте нас в соціальних мережах

Як вибрати вживаний Айфон

П'ятниця, 12 січня 2024 13:28
Як вибрати вживаний Айфон
На українському ринку попит мають як нові iPhone, так і вживані електронні пристрої.

Останні мають багато переваг. По-перше, можна придбати якісний смартфон за невелику суму. По-друге, телефони представлені в широкому асортименті (є нові та старі моделі), що дозволить вибрати оптимальний варіант. По-третє, можна купитиiPhone б/у, зовнішній вигляд якого майже нічим не відрізняється від нових моделей. Вони мають як стандартні, так і незвичні відтінки, різний обсяг пам’яті, основну та фронтальну камери. Процесори обробляють велику кількість інформації, тому смартфони працюють із неймовірною швидкістю.

Перш як придбати вживаний електронний пристрій, треба звернути увагу на поради від фахівців. Нехтуючи ними, можна купити неякісний гаджет або підробку.

Крадений iPhone чи ні: як перевірити

Ринок вживаних Айфонів досить таки ризикований, адже це той гаджет, який дуже цікавить шахраїв та кримінальних елементів. Тому, купуючи смартфон відомого бренду, в першу чергу потрібно його перевірити на чистоту.

Компанія Apple піклується про своїх клієнтів, тому пропонує перевіряти гаджет за допомогою платформи iCloud. Покупцеві достатньо ввести серійний номер електронного пристрою або IMEI, і він отримає потрібну інформацію. Якщо цей Айфон не пов’язаний із кримінальною історією, з нього видаляють обліковий запис, і надалі телефон працює без проблем.

Перевірка електронного пристрою

Якщо ви впевнилися, що телефон не перебуває в розшуку, можна перейти до перевірки зовнішнього стану гаджету та його параметрів.

Потрібно перевірити:

  1. Корпус. На ньому не повинно бути вм’ятин, тому що вони свідчать про серйозні удари. Але наявність потертості чи подряпин — це нормально, адже смартфоном користувалися.
  2. Екран. Зверніть увагу, чи дисплей всюди однаковий. Можливо, десь є відсутні пікселі. Подивіться на якість картинки: вона повинна бути чіткою та яскравою. Наявність тріщин (навіть невеликих) на екрані не допускається.
  3. Батарею. Перевірити, наскільки справним є акумулятор, можна в меню «Параметри» знайшовши вкладку «Акумулятор». Покупець побачить ємність батареї, пікову продуктивність і доцільність обслуговування акумулятора.
  4. Сенсор. Потрібно спробувати, як швидко натискаються кнопки й відкриваються різні застосунки. Необхідно впевнитися, що сенсор гарно реагує на всі команди.
  5. Звук. Просто включіть декілька пісень і прослухайте. Щоб перевірити, як працює мікрофон, можна зателефонувати комусь із рідних чи знайомих.
  6. Face ID. Якщо ви вибираєте сучасніші моделі, переконайтеся, що система захисту Фейс ID справно функціонує.

Фахівці рекомендують купувати смартфон комплектації, хоча він дорожчий у порівнянні з телефоном без коробки. Також варто уточнити, що входить у комплект та чи видає продавець гарантійний талон.

Телефон із рук чи в інтернет-магазині

Звичайно, краще купувати в інтернет-магазинах. Якщо продавець не боїться давати гарантію терміном на пів року чи 12 місяців, значить, він впевнений у якості товару. Перш ніж купити вживаний iPhone, почитайте відгуки про компанію на незалежних майданчиках.

Яким вживаним Айфонам надати перевагу

Тут все залежить від потреб покупця. Наприклад, смартфон Apple iPhone XR здатний забезпечити якісне звучання музичних композицій, до того ж він має компактний розмір. Хоча це стара модель, але досить-таки популярна.

Apple iPhone 13 Pro Max — ідеальний варіант для прослуховування треків, знімання та ігор. Він може похвалитися потужним процесором, який ніколи не підведе, та надійним захистом від пилу.

Попит мають яблучні смартфони iPhone 12 Mini, 11 Pro Max та інші моделі.

Серед великого розмаїття електронних пристроїв завжди можна вибрати Айфон, враховуючи свої побажання та фінансові можливості.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ