Читайте нас в соціальних мережах

Фінішна пряма: що варто знати на 35-му тижні вагітності та як готуватися до зустрічі з малюком

Середа, 03 січня 2024 19:28
Фінішна пряма: що варто знати на 35-му тижні вагітності та як готуватися до зустрічі з малюком
Вагітність для майбутньої мами – особливий час, наповнений позитивними емоціями, відкриттями та підготовкою до довгоочікуваної першої зустрічі.

У цей період в житті жінки відбувається багато не тільки зовнішніх трансформацій, а й внутрішніх.

Переломним моментом для усвідомлення материнства є 35 тиждень вагітності. Про нього детальніше розповімо у цьому матеріалі, тож читайте далі, буде цікаво.

Розвиток плода на 35 тижні вагітності

У цей період малюк готується до народження. Плід важить вже орієнтовно 2,5 кілограма, а зріст сягає 45-46 сантиметрів. Внутрішні органи майже сформовані. Дитина активно рухається, чим спричиняє майбутній мамі деякі незручності. У цей період плід може звернутися калачиком вверх ногами. Він стає дуже активним. Рухи можуть бути ніжними або ж різкими та тривалими. Дитина реагує на зовнішні подразники. Очі продовжують бути закритими, привідкриті – нетипове явище для цього терміну вагітності. Також в цей час плід починає набирати жир. Це важлива передумова для регуляції температури під час народження.

Як почувається майбутня мама

На 35-му тижня вагітності жінки почуваються вже доволі втомленими, адже плід суттєво набрав вагу, тож ходити стає все важче.

У зв’язку з тим, що дитина активно рухається, мама відчуває дискомфорт та дещо болісні відчуття. Може бути підвищення тиску, шкіра на животі стає розтягнутою.

На 35-му тижні майбутня мама потребує достатньо відпочинку, сну та правильного збалансованого харчування, аби забезпечити енергією і себе, і плід. Жінка повинна особливо звертати увагу на своє самопочуття, а у випадку незрозумілих симптомів терміново звертатися до свого лікаря.

До чого готуватися?

На 35 тижні вагітності жінка вже починає готуватися до найбільш очікуваного моменту — народження дитини. Що у цей час варто робити?

  • Консультація лікарів. Жінка має продовжувати регулярно відвідувати лікарів, стежити за своїм самопочуттям та здоров’ям плода.
  • - Сон. Майбутня мама має дотримуватися здорового режиму сну. Сон на боці допоможе знизити тиск плода на внутрішні органи.
  • - Харчування. Жінка повинна їсти здорову їжу, щоб забезпечити енергією себе і дитину.
  • - Фізична активність. Уникайте надмірних навантажень, однак робіть легкі вправи та підтримуйте свою гнучкість.
  • - Знання про пологи. Прочитайте, які відбуваються пологи, аби знати, що вас чекає.
  • - Готовність до годування дитини. Підготуйтеся до періоду лактації. З’ясуйте, які суміші можуть замінювати материнське молоко у разі необхідності.

Пам’ятайте, що 35-й тиждень – це час для активної підготовки до народження дитини. Якщо ви дотримуватиметесь усіх рекомендацій, створите оптимальні умови для появи на світ вашого малюка.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ