Читайте нас в соціальних мережах

Дизельні генератори: види, особливості та призначення

Вівторок, 26 грудня 2023 19:40
Дизельні генератори: види, особливості та призначення
Резервне енергопостачання будинків, магазинів чи виробничих підприємств здебільшого є необхідністю для нормального функціонування за будь-яких умов.

Якщо потрібна велика потужність для складного обладнання або споживачів енергії багато — кращим рішенням буде купити дизельний генератор, який відрізняється надійністю, безпекою, високим ККД та довговічністю навіть за постійних високих навантажень. Модель с необхідною потужністю можна вибрати в каталозі Motoblok.biz.

Різновиди генераторів з дизельним двигуном

Перед купівлею дизельного генератора в першу чергу потрібно визначитися з типом конструкції, яким визначається рівень мобільності пристрою:

  • - пересувні — обладнані колесами, які дозволяють швидко доставити генератор до місця використання, часто мають середню потужність та застосовуються на будівельних майданчиках;
  • - стаціонарні — великі потужні трифазні моделі з чотиритактними двигунами та системою примусового охолодження, що встановлюють як постійне чи резервне джерело електропостачання у великих будинках чи на підприємствах;
  • - портативні — невеликі агрегати з двотактними двигунами, відрізняються малою потужністю, застосовуються в побуті.

Важливою характеристикою є потужність. Дизельні генератори мают як мінімальну (до 20 кВт), так і високу потужність (до 500 кВт). Малопотужні агрегати називають побутовими. Для них характерна велика кількість обертів та просте повітряне охолодження. Моделі середньої потужності (до 200 кВт) мають захисний кожух та спеціальні роз’єми для підключення споживачів. Надпотужні виробляють понад 200 кВт на годину, призначені для стаціонарної установки.

iNMpFW9Mg85x68OCNQ4JXwGzRiAuT1e1Uzp_ehIw9IFtbG79w7VW4R2BCZXKj8Q3VTB7aNp7gMvM5ejj27-BQE2ZcHHlqBC3zzo_9eQwy9SIL1h2pA0dKeCw5YWsP_zI8l5HLO-09WFRYQke1-_etMs

Особливості конструкції генераторів на ДП

При виборі дизельного генератора на Мотоблок Биз необхідно звернути увагу на його систему охолодження. Повітряна — забезпечує коректну роботу обладнання низької потужності, рідинна — добре охолоджує потужні генератори.

Можливості агрегата залежать від його фазності. Так однофазні моделі видають напругу 220 V та підходять лише для побутового використання, трифазні — 380 V, застосовуються для складного енергозатратного обладнання.

Відрізняються і системи запуску:

  • - ручна — актуальна для генератора малої потужності;
  • - дистанційна — забезпечує керування на відстані;
  • - автоматична — агрегат вмикається самостійно при відключенні основного джерела електроенергії.

Варто врахувати, що дизельні генератори доволі шумні, тому для постійного використання краще підійде модель з шумопоглинальним кожухом.