Читайте нас в соціальних мережах

Якщо на початку минулого століття людина в середньому споживала 400-500 мг мінералу на добу, що цілком достатньо, то сьогодні вона споживає до 225-250 мг (при потребі в 300-400 мг).

Вперше про дефіцит магнію заговорили в 50-х роках, а вже в 70-х визнали, що магнієвий дефіцит надзвичайно небезпечний. На щастя, сучасна фармацевтика випускає препарати на основі магнію. Один sз них — Магне B6, який дуже популярний. Дізнатися про нього більше можна за допомогою МІС Аптека 9-1-1, де є інструкція та адреси найближчих аптек, де можна купити ліки.

Ознаки гіпомагнемії

При нестачі макроелемента необхідно поповнити його запаси. Звісно, в цьому можуть допомогти фрукти, овочі, певні крупи, горіхи, морепродукти та інше, проте ефективніше відновити запаси за допомогою розробок фармацевтів. Перш за все варто встановити наявність гіпомагнемії. Про її наявність можуть свідчити наступні ознаки:

  • хронічна втома;
  • порушення сну;
  • спазми ШКТ;
  • м’язові болі;
  • емоційна нестабільність та багато іншого.

Постійні стреси прискорюють втрату магнію організмом. Для покращення стану хворого та лікування певних захворювань (розлади ШКТ, цукровий діабет, ендокринні порушення) обов’язково необхідне стабільне надходження мінералу.

Різноманіття препаратів на основі макроелемента

Зараз можна вибрати різноманітні таблетки, порошки, капсули на основі магнію. Але далеко не кожен із них підійде. В чистому вигляді організм не засвоює мінерал: в лікарських засобах він присутній у вигляді органічних чи неорганічних солей.

Наприклад, сульфат або оксид магнію засвоюються набагато гірше за цитрат чи лактат. Крім того, кожен препарат призначено для лікування певного розладу. Наприклад, сульфат краще впливає на роботу ШКТ, а цитрат — на нервову систему.

Для посилення дії ліків до їх складу входить вітамін групи В. Таке поєднання набагато ефективніше: воно дозволяє в стислі терміни позбутися магнієвого дефіциту та нормалізувати роботу нервової системи.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ