Читайте нас в соціальних мережах

Чимало учнів англійської губляться, коли бачать позначки am та pm біля зазначення часу. Досить часто ці позначки збивають з пантелику, адже ми не звикли до 12 годинного формату поділу часу. Це означає, що скажімо, на наше позначення 4 години дня (16:00), англомовне населення скаже 4 p.m. Отож, ця стаття покликана розвіяти усі ваші сумніви та остаточно розібратись, яку позначку коли використати.

Приєднуйтесь до нашого курсу бізнес-англійської і ваша ділова англійська мова вийде на новий рівень якості!

Коли вживаємо am

Am (також варіанти: am, a.m., AM, A.M.) означає “ante meridiem,”що в перекладі з латині має значення «до полудня», тобто до 12 години дня. Таким чином, позначка am охоплює часовий проміжок від 00:00 до 12:00. Ознайомимось з деякими прикладами:

It was almost 3 am when someone knocked at our door.  – Була майже третя година ночі, коли хтось постукав у наші двері.

I’ll give my family a lift to the airport at 8 am so they do not miss their flight. – Я підвезу свою родину до аеропорту о 8 ранку, щоб вони не пропустили рейс.

My work day usually starts at 10 am. – Мій робочий день зазвичай починається о 10 ранку.

Коли вживаємо pm 

Pm (також варіанти: pm, p.m., PM, P.M.) означає “post meridiem,”що в перекладі з латині має значення «після полудня», тобто від 12 години дня до опівночі. Виходячи з цього, позначка pm охоплює часовий проміжок від 12:00 до 00:00. Розглянемо детальніше на прикладах:

Derek went to bed at around 11 pm yesterday. – Дерек ліг спати вчора близько 11 вечора.

I’m going to meet Clara at 5 pm after my work ends. – Я збираюся зустрітися з Кларою о 17:00 після закінчення моєї роботи.

It was at 9 pm when the electricity was cut off. – Була 9 година вечора, коли відключили електрику. 

Перевірка знань

Отже, закріпимо наші знання на двох прикладах, що виглядають ідентичними, але мають кардинально різне значення:

Our train departs at 2 am tomorrow. – Наш поїзд відправляється завтра о другій годині ночі.

Our train departs at 2 pm tomorrow. – Наш поїзд відправляється завтра о 14 годині (другій годині дня).

Як бачимо, необхідно звертати особливу увагу на позначки am та pm, щоб точно не переплутати час ділової зустрічі та не пропустити свій поїзд або літак.

AM та PM в англійській мові

Підсумки

Тепер, коли ви дізнались різницю між позначками am та pm, ви зможете легко орієнтуватись у часі англійською мовою. Якщо ви хочете отримати ще більше корисних знань простою мовою – з радістю запрошуємо на англійські курси нашого мовного центру, де команда активних викладачів з радістю допоможуть прийти до вашої індивідуальної цілі.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ