Читайте нас в соціальних мережах

Репетитор з польської в Тернополі: про професію і заробіток

Вівторок, 24 січня 2023 16:07
Підготовлено за підтримки маркетплейсу Buki: https://buki.com.ua/tutors/polska-mova/ternopil/ Підготовлено за підтримки маркетплейсу Buki: https://buki.com.ua/tutors/polska-mova/ternopil/
Із знанням польської можна непогано заробляти як у Тернополі, так і по всій території України. І це не лише заробіток на написанні, перекладі, редагуванні текстів, а й таке затребуване зараз заняття, як репетиторство.

Бо чимало людей бажають вчити польську у такий непростий час. Від Тернополя до Варшави їхати кілька годин. Та й мови наші такі схожі між собою. Війна показала, що поляки є дружніми до нас, адже вони прихистили наших жінок та дітей, надають зброю.

Хтось шукає роботу за кордоном і не хоче обирати для себе некваліфіковану працю. Причин для вивчення польської чимало. 

Щоб працювати безпечно, можна просто переїхати в іншу країну чи місто. А ваші учні будуть залишатися або в Україні, або вдосконалюватимуть знання польської, знаходячись у Польщі. Засоби онлайн-навчання дозволяють продовжувати викладання чи репетиторство. 

Польську вчать не тільки у Тернополі, а й в інших містах, очно на курсах та дистанційно. Для дистанційного навчання потрібен мінімум:

  • бажання;
  • час;
  • кошти;
  • ноутбук, смартфон;
  • гарнітура;
  • тиха кімната.
Підготовлено за підтримки маркетплейсу Buki: https://buki.com.ua/tutors/polska-mova/ternopil/

Чим відрізняється репетитор та викладач? Хто заробляє більше?

Репетитор дає приватні уроки, викладач працює на курсах чи у вищому навчальному закладі, його заняття завжди групові, включають лекції та семінари. Заробіток і викладача, і репетитора залежить від досвіду. Але саме для тих, хто дає приватні уроки, важливі навички просування себе, своїх послуг, тоді заробіток у такого спеціаліста буде навіть більший за досвідченого викладача вищого навчального закладу. Але це за умови самовідданої праці 8 годин на день, великої кількості учнів, правильного планування робочого дня. 

Також треба буде заглибитись у вивчення методики викладання польської мови. Важливо не лише знати граматику та лексику, а й розуміти, як можна ці знання передати іншим. Вам будуть траплятися різні, в тому числі і слабкі та немотивовані учні. Заробляти багато може лише той репетитор, який знайде до такого учня підхід, адаптує до нього методику викладання, зробить предмет цікавим. 

Репетитор-початківець заробляє менше за викладача. Але це досить легко виправити, як, скажемо трохи нижче, у розділі про просування послуг репетитора. 

Де ще можна застосовувати польську?

Можна не лише займатися перекладами, а й озвучувати фільми та ролики. Це буде затребувано не лише у військовий час. 

Міжнародні компанії шукають менеджерів з продажу зі знанням польської, адміністративний персонал.

Скільки можна заробляти зі знанням польської у Тернополі та Києві?

Наведемо дані на сьогодні, які вдалося зібрати на сайтах з пошуку роботи

Професія

Заробіток у Києві

Заробіток у Тернополі

перекладач

20 000

15 000

вчитель

14 500

14 000

репетитор

14 500

14 000

викладач онлайн

14 500

15 000

Отже, ви обрали шлях репетитора польської мови! Як просувати свої послуги?

Репетиторство може бути як основним видом заробітку, так і додатковим. Щоб до вас прийшло більше учнів, активно використовуйте сайти-агрегатори з пошуку професіоналів та соціальні мережі. Спитайте у знайомих, чи не бажають вони вивчати польську, адже це досить поширена мова слов’янської групи. Вивчати її легко та цікаво. 

Працюйте над собою, робіть свої уроки та особистий бренд цікавими для учнів! І вони будуть у вас навіть у непрості для країни часи.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ