Читайте нас в соціальних мережах

Сучасна купівля нерухомості — що обирають покупці

Вівторок, 24 січня 2023 08:06
Сучасна купівля нерухомості — що обирають покупці
На що звертають увагу при придбанні сучасної нерухомості та стан ринку.

Що являє собою сучасна процедура купівлі нерухомості? Які критерії є найбільш важливими для покупців у 2023 — розповідають експерти.

Сучасна купівля нерухомості — що обирають покупці

Раніше для купців нерухомості були важливими лише вартість, локація та планування. Час іде і змінюються формати житла. Зараз на першому місці серед переваг виступають екологічність району та наявність усієї необхідної інфраструктури. Краще купити житло не в центрі міста, але поряд з парками, торгівельними центрами, школами і т.д..

Важливі критерії для покупців

Сьогодні купці нерухомості дуже вибагливі. Вони підходять до цього питання настільки ж відповідально, як і до гри в Віп казино на реальні гроші. Першочергово свою увагу вони звертають на:

  • компактність

Зараз більша перевага надається житлу у класі “комфорт” або “економ” з меншою квадратурою. Основний попит на житло такого формату з'являється з боку молодих сімей та приїзних. Сім’ї з дітьми обирають 3-кімнатні квартири. Після наступу пандемії коронавірусу значно зменшився попит на 4- та 5-кімнатні квартири. Це пов’язано з наступом кризи.

  • локація замість кухні

Вибір планування майбутнього житла тепер має велике значення для майбутніх володарів. Саме цьому вони стали значно розбірливими у цьому питанні. Зараз ніхто не збирається оплачувати “зайві” квадрати. Сьогоднішня вимога — зведення метражу коридорів до мінімуму. Одним з виходів є розміщення вітальні поряд з кухнею. Кухня, між тим, повинна бути окремою просторою кімнатою. Однак, слід зазначити, сучасні формати житла, як правило, пропонують кухні-студії або кухні-ніши. Саме тому покупці не рідко готові відмовитися від кухні своєї мрії та надати перевагу квартирі з таким варіантом кухні, але у гарному районі з розвиненою інфраструктурою. 

Серед шанувальників житла розряду “бізнес” або “еліт” перевага надається варіантам, пропонуючим зали та спальні з 2-3 вікнами. При цьому у квартиру повинно розташовуватися пара майстер-спалень. Майстер-спальней називають спальню, що вміщають власну гардеробну та ванну кімнату. Не надто критичним є питання наявності балконів/лоджій. Вони є більш приємним доповненням, ніж головним пріоритетом. Однак, якщо балкон все ж таки є, то вихід на нього повинен знаходиться на кухні.

  • нові простори — питання нових просторів є вкрай важливим у сучасних варіантах житла. До нових варіантів простору відносяться: спортивні зали, кімнати відпочинку, коворкінги, зони барбекю, кінозали, тераси з зимними садами, індивідуальні кладові та зали для проведення зустрічей. Актуальністю також володіють ігрові кімнати для дітей.
  • зовнішній фон — вартість квартири може суттєво підвищити наявність біля будинку великого парку.

Інколи попит покупців підвищується на будинки поряд зі станціями метро або торгівельними центрами, продуктовими магазинами, аптеками, салонами краси і т.д..

Загальні умови життя

У сучасному світі більшість людей має власне житло, але й значна кількість його винаймає, інші ж проживають у своїх родичів чи знайомих. Як правило, власні квартири має старше покоління, молоді ж люди живуть на зйомних квартирах. Згідно опитувань, якщо перевести ці дані у проценти, то серед старшого покоління 89% може дозволити собі нерухомість, а серед молоді - 29%.







ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ