Читайте нас в соціальних мережах

Поїздка з дитиною: що взяти в автобус

П'ятниця, 20 січня 2023 18:34
Поїздка з дитиною: що взяти в автобус
Будь-яка подорож з маленькою дитиною — задача не з легких.

Багато що треба передбачити, врахувати, запланувати. А якщо мова про довготривалу поїздку автобусом, то рівень складності підвищується ще більше. Адже там немає змоги зачинити купе (як у потязі) або швидко переміститись до кінцевого пункту (як у літаку). Тож ми підготували декілька корисних порад для тих, хто планує тривалу автобусну поїздку з дитиною. Звісно, без імпровізацій не обійтись, проте ця добірка значно полегшить життя.

Що має завжди бути під рукою?

Перш за все — документи та квитки на автобус. Також обов’язково тримати поряд з собою у невеликому рюкзачку або сумочці:

 

  • Аптечку з індивідуальним набором ліків. Так, в аптечці водія є засоби першої допомоги та базовий комплект ліків, проте якщо вам може знадобитись якийсь специфічний препарат, його обов’язково треба тримати поблизу себе. Та й кілька додаткових пластирів не завадить.
  • Щось для перекусу: дитяче печиво, сухофрукти, горішки, фрукти. Також обов’язково візьміть із собою пляшечку негазованої води, мінімум 1 л. В холодну пору року краще взяти з собою і термос з теплим напоєм (чаєм, компотом, морсом тощо).
  • Декілька щільних пакетів на випадок, якщо малюк закачується.
  • Упаковку вологих серветок, краще — антибактеріальних.
  • Невеличку іграшку або щось інше для розваги. Головне, щоб іграшка не видавала гучних звуків: це буде заважати іншим пасажирам.
  • Якщо поїздка довга, можна взяти з собою змінне взуття або щільні носочки, щоб можна було зняти вуличне взуття та залізти на крісло.

 

Також може стати у пригоді спеціальна подушка для подорожей: вона має форму напівбублика та надягається на шию. Це дозволяє розслабитись та відпочити під час поїздки автобусом. Така сама подушка буде корисною і дорослим: зручне положення допоможе запобігти м’язовій втомі.

Чи можна їхати з дитиною автобусом вночі?

Відповідь на це питання суто індивідуальна. Якщо дитина добре спить у незвичних умовах, почуває себе комфортно та добре переносить дорогу, то нічні поїздки не стануть проблемою. Проте якщо є вибір, краще обирати денні переїзди. Та й днем у разі чого є більше шансів вирішити певні складності: зупинитись біля магазину або аптеки, вийти подихати тощо.

 

Поїздка з дитиною, особливо довга — це завжди певний стрес. Проте якщо добре підстрахуватись, то більшості неприємностей можна уникнути. Щасливої дороги!



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ