Читайте нас в соціальних мережах

Як зберегти чистоту в будинку з маленькими дітьми: 10 лайфхаків для мам

Вівторок, 03 січня 2023 10:22
Як зберегти чистоту в будинку з маленькими дітьми: 10 лайфхаків для мам
Народження дитини — подія, що повністю змінює життя. У батьків з'являються нові турботи, колишній графік дня сягає в небуття, а в будинку починає панувати безлад.

Причому якщо в перші місяці його розводять самі батьки, то ближче до року — малюк, який прагне вивчити вміст усіх шаф, комодів та полиць. Попри це підтримувати чистоту в будинку з маленькими дітьми можна. Експерти інтернет-магазину HimOpt поділилися простими лайфхаками та розповіли, які засоби для прибирання знадобляться спочатку.

Основні моменти

Педіатри не рекомендують батькам захаращувати дім, де є маленька дитина. Однак і підтримання порядку не має стати культом. Потрібно знайти золоту середину та зрозуміти, що ідеальної чистоти в домі найближчим часом все одно не буде. Тож можна розслабитися, але не втрачати пильності.

Якщо мамі та татові важливо, щоб безлад не впадав у вічі родичам і друзям, потрібно:

  • відмовитися від світлих і глянцевих меблів;
  • позбутися килимів (хоча б на перший час);
  • використовувати в оздобленні шпалери та меблі, що миються.

Малюк навряд чи оцінить дорогий шкіряний диван чи шовковий килим. Тому за можливості меблі краще прикрити чохлами, а килими — прибрати у комору. Так потім не доведеться витрачати час, сили та гроші на їх чистку.

Якщо в очікуванні дитини майбутні батьки хочуть оновити ремонт, краще вибрати матеріали, які легко миються та чистяться. Це можуть бути шпалери, що миються, фарба, ламінат тощо.

10 лайфхаків для підтримки порядку

Готувати дім до появи дитини потрібно заздалегідь. Так після її народження не доведеться витрачати час на налагодження побуту.

Топ 10 корисних порад, які допоможуть підтримувати чистоту з появою нового члена сім'ї:

  1. Економте сили. Не намагайтеся охопити все й одразу. Кімнати можна прибирати окремо. Так залишиться час і на відпочинок, і на новонародженого.
  2. Дійте послідовно. Якщо ви склали графік прибирання, намагайтеся дотримуватись його.
  3. Привчіться класти речі на місце. Так у призначений день залишиться лише протерти пил, пропилососити та зробити вологе прибирання.
  4. Користуйтеся шафами та комодами. Речі, іграшки та книги, розкладені по шафах і полицях, не захаращують простір. Коли в кімнаті немає нічого зайвого, створюється відчуття порядку.
  5. Тримайте раковину на кухні порожньою. Якщо вчасно мити посуд, кухня завжди виглядатиме чисто.
  6. Не ускладнюйте побут. Купуйте речі та домашній текстиль, невибагливий у догляді, щоб не витрачати час на прасування.
  7. Користуйтесь гаджетами. Робот-пилосос, мультиварка, посудомийна, пральна та сушильна машина — це лише невеликий перелік техніки, що спрощує життя батькам.
  8. Зонуйте простір. Привчіть себе та дитину до того, що їсти можна тільки на кухні, спати — у спальні, а гратися — у спеціально відведеному місці. Так не доведеться збирати речі, книги, посуд та іграшки по всьому дому.
  9. Використовуйте таймер. Чим менше часу у вас буде відведено на прибирання, тим ефективніше ви діятимете.
  10. Залучіть дитину. Поки малюк сидить у слінгу, можна готувати, перебирати книги на полицях або витирати пил.

І головне — навчиться розставляти пріоритети. Це необхідно не тільки для підтримки чистоти, але і для доброго хорошого самопочуття.

Висновки

Підтримка чистоти в домі з маленькими дітьми — річ хоч і не першорядна, але важлива. Насамперед це потрібно для безпеки та здоров'я малюка. Якщо по кімнаті розкидані речі та іграшки, він легко може заплутатися, впасти та травмувати себе. Те саме стосується відкритих шаф, не прикручених до стіни комодів і полиць з книгами, потенційно небезпечних для дітей, які тільки освоюють перші кроки.

Велику роль у підтримці здоров'я малюка відіграє регулярне вологе прибирання, чищення килимів та м'яких меблів. Вони допомагають своєчасно позбавлятись мікроорганізмів та алергенів, зволожувати повітря та створювати комфортні умови для ігор та відпочинку. Головне при цьому використовувати гіпоалергенну та безпечну побутову хімію. В Україні замовити її з кур'єрською доставкою можна в інтернет-магазині HimOpt.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ