Читайте нас в соціальних мережах

Скільки коштує застрахувати автомобіль в Україні

Вівторок, 20 грудня 2022 22:21
Скільки коштує застрахувати автомобіль в Україні
Автомобіль часто є не лише засобом пересування, але й предметом розкоші.

Нові сучасні авто можуть коштувати досить дорого. Саме тому вони потребують особливого піклування та захисту, адже у випадку настання непередбачуваних подій розмір видатків може бути надто високим. Захиститися від надмірних фінансових витрат дозволяють страхові послуги. Автовласники повинні обов’язково мати дійсний поліс ОСЦПВ, або автоцивілку, а також за бажанням можуть придбати КАСКО. 

Страховка на авто за доступною ціною – мрія кожного власника. Проте якісні страхові послуги, що передбачають захист від певного набору ризиків та добросовісне виконання обов’язків страховиками, не можуть бути надто дешевими. При цьому ОСЦПВ жорсткіше регулюється законодавством, саме тому ризики неправильного вибору страховика майже відсутні. Договір КАСКО дозволяє страховим компаніям розробляти власні продукти з певним набором ризиків та розміром премій. Такі пропозиції варто вивчати докладніше.

Скільки коштуватиме страховка ОСЦПВ

Автоцивілка є обов’язковою для всіх власників транспортних засобів. За нею передбачено відшкодування постраждалим при настанні страхового випадку третім особам. Власник автомобіля, хоча і повинен регулярно купувати поліс, проте не отримує відшкодування, якщо стане винуватцем дорожньо-транспортної пригоди. Воно передбачено лише для постраждалої сторони. 

Калькулятор автоцивілки https://arsenal-ic.ua/product/avtostrahuvannya/avtocivilka допоможе встановити, скільки буде коштувати страховий поліс. Його вартість не залежить від ціни автомобіля чи водійського стажу. Натомість мають значення інші критерії:

  • тип транспортного засобу та об’єм двигуна;
  • місце реєстрації;
  • розмір франшизи;
  • період дії договору страхування;
  • наявність пільг.

Після розрахунку вартості автоцивілки її можна купити онлайн, сплативши вартість послуг дистанційно. Поліс буде надісланий не електрону пошту власника та буде вважатися діючим із зазначеної в договорі дати.

Coronavirus relief: How to get your car insurance refunds

Скільки потрібно заплатити за КАСКО

Принципова відмінність договору КАСКО полягає в тому, що даний тип страхових послуг передбачає виплату компенсації власнику автомобіля при настанні обумовлених договором страхових випадків. Компенсація повинна покривати фактично понесені збитки, а її розмір залежить від поточної вартості транспортного засобу. Тому на ціну КАСКО впливають:

  • марка, модель та рік випуску автомобіля;
  • досвід керування транспортним засобом;
  • регіон проживання та демографічні дані власника;
  • історія страхування та наявність страхових випадків у минулому.

На ціну поліса також вплине перелік подій, від яких власник хоче убезпечитися, а також розмір франшизи. Ви можете купити КАСКО дешевше, якщо погодитеся компенсувати частину збитків у разі настання страхового випадку власним коштом. Регулярно оновлювати поліс вигідно. Якщо викрадення чи пошкодження автомобіля не відбулося протягом періоду дії страхового договору, власник може отримати знижку при його продовженні на наступний термін.