Читайте нас в соціальних мережах

Як вибрати сонцезахисний крем для дітей

Четвер, 16 червня 2022 22:08
Як вибрати сонцезахисний крем для дітей
На початку літа усі батьки обирають та купують спеціальну косметику для захисту від сонця.

Це дійсно важливо, адже дитяча шкіра більш чутлива та вразлива до сонячних променів, а малюки важко переносять опіки. Проте, з іншого боку, хочеться вберегтись від шкідливого впливу хімії та уникнути використання зайвої косметики. Варто переглянути поради педіатрів, перш ніж купувати сонцезахисні засоби для дитини. Має значення як безпечність, так і інтенсивність захисту від ультрафіолету.

Одним із найважливіших, постійно необхідних для здоров’я та розвитку дітей є вітамін Д. Людський організм самостійно виробляє його лише під прямою дією сонячного проміння. Тому жителям регіонів, де часто буває похмура, дощова погода, цей вітамін рекомендують постійно приймати у таблетках чи капсулах. Але навіть якщо є можливість отримати його природнім шляхом, не слід перебувати на сонці дуже довго. Для отримання добової дози достатньо 15-хвилинної прогулянки.

На що звернути увагу, купуючи дитячий сонцезахисний крем

Сучасні виробники пропонують величезну кількість засобів, призначених саме для ніжної та чутливої шкіри малюка. Зазвичай батьки купують їх, коли проводять з дітьми багато часу на пляжі чи вулиці. Вони випускаються у вигляді спреїв, кремів, пінки або молочка. Перший варіант не дуже підходить для дитини, адже при розпиленні може потрапити в очі. Краще купувати сонцезахисний крем для дітей. Він зручно наноситься, легко вбирається та ефективно зволожує шкіру.

Щоб не помилитися з косметикою, варто керуватися наступними критеріями:

  •  - SPF. Чим вищим є це значення, тим ефективніший та кращий захист. Тут багато залежить від фототипу шкіри. Найбільш чутливими до сонячних променів є блондини, у них дуже висока ймовірність отримати сонячні опіки. SPF для таких дітей має бути максимальним, від 50. Русявим та брюнетам підійде середній варіант;
  •  - фільтри. Вони бувають фізичними та органічними. Перші містять діоксид титану й виконують функції екрану, відбиваючи сонячні промені. Креми з такими фільтрами більш щільні та густі, краще підходять для дуже чутливої шкіри. Органічні поглинають випромінювання. Найкраще, коли в косметиці поєднують обидва типи фільтрів;
  • - вік дитини. Косметика для малюків завжди враховує вікові особливості шкіри. Для новонароджених молодше 3 місяців не підходять ніякі сонцезахисні засоби, їх варто тримати якнайдалі від ультрафіолету. Доросла косметика не підходить для дитини;
  • - показник водостійкості. Він має бути високим, адже діти на пляжі часто грають у воді, багато рухаються, при цьому їх тіла виділяють багато поту. Засоби, які потрібно наносити після кожного контакту з водою (купання тощо) не дуже зручні.

Слід також дивитись на позначки на упаковці. Якщо вікових вказівок (3+, 0+) немає, отже, крем підходить для дитини старше 3 років. Сонцезахисні засоби наносяться лише на відкриті ділянки тіла. Це робиться приблизно за півгодини до виходу на вулицю. Цього часу достатньо, щоб активні компоненти почали діяти.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ