Читайте нас в соціальних мережах

Маржинальна торгівля на криптобіржі: поради та особливості

Середа, 01 червня 2022 13:55
Маржинальна торгівля на криптобіржі: поради та особливості
Маржинальна торгівля популярна за рахунок того, що вона дає можливість швидко отримати великий прибуток.

Сьогодні криптобіржа дозволяє обрати будь-яку стратегію, щоб максимізувати свій дохід. Така торгівля передбачає ринкові спекуляції з активами, які надаються третьою стороною. Тобто для операцій використовуються позикові кошти.

Поради під час маржинальних торгів на криптобіржі

Як можна зрозуміти, такий метод – це ризик, але він виправдовується тим, який прибуток ви можете отримати. Зверніть увагу на те, що відсоток від користування позиковими коштами встановлюється індивідуально. Наприклад, у компанії WhiteBIT цей показник один із найнижчих серед інших представників ринку.

Що варто знати?

  • Тестуйте на невеликих сумах.

Якщо ви тільки починаєте вивчати цю сферу та у вас мало досвіду, то експерти рекомендують брати мінімальну маржу та ордери з мінімальним ризиком. Вже після цього можна починати збільшувати ставки.

  • Не ігноруйте переваги стоп-ліміт ордеру.

Стоп-ліміт – фіксований поріг у ціні, за якою актив може відправитися як на продаж, так і на придбання.

  • Обираючи актив, звертайте увагу на показник волатильності.

Тут варто враховувати стратегію, яка характерна також просто звичайному трейдингу. Розпочинайте маржинальну торгівлю лише тоді, коли немає різких коливань у ціні. У іншому випадку ви можете розчаруватися та втратити більшу частину своїх активів через стрімке падіння.

  • Не утримуйте ордери тривалий час.

Криптовалютна біржа може стягувати комісію не лише у момент закриття ордеру, а і в самому процесі. Через це є ризик витратити на саму операцію більшу суму, ніж складе заробіток, та у результаті вийти в мінус.

  • Не забувайте про функцію стоп-лосс.

При наближенні ціни до збиткової її можна зупинити, застосувавши функцію стоп-лосс. При цьому можна не чекати ціни ліквідації. Так з вашого балансу буде списаний тільки відсоток маржі.

Також рекомендується стежити за зовнішніми новинами, бо вони впливають на ціну популярних активів. Так ви можете відстежити фактори, які запускають падіння або зростанні вартості. Деякі криптобіржі (їх меншість) дають змогу змінити суму кредитного плеча. Що це означає? Коли ви бачите, що вартість обраної крипти стрімко зростає, ви збільшуєте плече і тим самим збільшується потенційний прибуток. Це звісно впливає і на рівень ліквідації. При збільшенні плеча він також зростає, а при зменшенні – йде на спад.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ